Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 19-11-2009

Gewapende overval

UTRECHT Woensdagmiddag vond op een winkel aan de Roelantdreef een gewapende overval plaats. De verdachte wist te ontkomen.

Omstreeks 17.20 uur kwam een man de winkel binnen. De man liep rechtstreeks naar een medewerkster van de winkel die bij een kassa stond. Onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen eiste de overvaller geld van de medewerkster. Na de overval rende de man weg in de richting van de Seinedreef.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Het signalement van de verdachte luidt: man, 1.75 1.80 mtr. lang, tenger postuur, waarschijnlijk getinte huidskleur, grauw rimpelig vaal en smal gezicht. Belt u met informatie naar het bureau Utrecht noord,

tel.: 0900 - 88 44.

Straatroof

UTRECHT Op de Montevideodreef vond woensdagavond een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 18-jarige man uit Utrecht liep rond 19.20 uur over de Montevideodreef. Op een gegeven moment werd hij aangesproken door twee mannen in een auto. De mannen vroegen de weg aan de man. Plotseling greep de bijrijder het slachtoffer bij zijn jas en eiste onder bedreiging van een mes geld. Nadat het slachtoffer geld had afgegeven reed het tweetal weg in de richting van de Amazonedreef.

Signalement dader 1: Man, blanke huidskleur, kaal hoofd, 1.70 tot 1.75 lang, normaal postuur

30 a 35 jaar oud.

Signalement dader 2: Blanke man, 1.75 tot 1.80 lang, 30 tot 35 jaar oud, stevig postuur, grijs/zwart pet, stoppel baard. Hij droeg een matzwarte jas.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Drugs op zak

UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen 19 november een 30-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd om 00.15 uur op de Croeselaan gecontroleerd omdat hij slingerend over de weg reed. Hij had gedronken en blies 280 ug/l. De auto bleek bovendien niet verzekerd en APK gekeurd te zijn. Op het bureau kwam ook aan het licht dat de man harddrugs in zijn sok had verstopt. Hij werd verder gefouilleerd en daarbij vonden agenten een weegschaal in zijn kleren en nog een aantal wikkels harddrugs in zijn broek. Achter in de politieauto vonden de agenten ook nog pillen. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte is in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek.

Jongen aangehouden

DE MEERN Op de Van Heemskerklaan is een 16-jarige jongen aangehouden omdat hij op een fiets reed die als gestolen te boek bleek te staan. Woensdag om 21.00 uur stond de jongen bij een verkeerslicht te wachten. Agenten die langs kwamen rijden zagen dat er geen slot op de damesfiets zat en besloten het framenummer te controleren. De fiets bleek te zijn gestolen en daarom werd de jongen uit De Meern aangehouden. Op het politiebureau verklaarde hij dat de fiets van zijn tante was, die naar het bureau kwam. Omdat de tante ook niet kon bewijzen dat de fiets van haar was, is de jongen ingesloten voor verhoor. De zaak is in onderzoek.

Winkeldief

UTRECHT Een 48-jarige vrouw uit Utrecht is woensdag 18 november aangehouden voor winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel van een warenhuis aan de Rijnkade betrapte de vrouw om 16.15 uur toen ze voor meer dan 1000 euro aan merkkleding in haar tassen stopte. De politie kwam ter plaatse en nam de vrouw mee. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

DE MEERN Op de Burg. T. Van Amerongenlaan heeft woensdag 18 november een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist (gegevens onbekend) en een scooterrijder.

Om 17.05 uur reed de automobilist uit de richting van de Burg. T. Van Amerongenlaan. Hij zag een 51-jarige man uit Utrecht op zijn scooter over het hoofd, die over het fietspad van de
Rijksstraatweg reed. De Utrechter raakte gewond en is per ambulance naar het St. Antonius Ziekenhuis vervoerd.

Verdachte poging woninginbraak aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdag 18 november een verdachte van een poging tot een woninginbraak aan de Adam van Harenstraat aangehouden.

Omstreeks 11.30 uur probeerde een man in te breken in een woning. Een bewoner betrapte de inbreker, die voor het raam stond en op een vuilcontainer was geklommen. Hij vluchtte via de achtertuin. De bewoner schakelde de politie in. De politie startte direct een onderzoek en achterhaalde de identiteit van de verdachte. De 25-jarige verdachte bleek niet op zijn verblijfadres te zijn en dus verzochten de agenten de familie van de man om door te geven dat hij zich moest melden aan het politiebureau. Dat deed de 25-jarige man uit Purmerend; hij meldde zich s middags aan het bureau en is daar aangehouden en ingesloten. De zaak is in onderzoek.

Op www.stopdecriminaliteit.nl kunt u zien waar in Utrecht is ingebroken en op welke wijze. Ook vindt u er tips over hoe u een inbraak kunt voorkomen.