Waterschap Groot Salland

Waterschap en Natuur en Milieu Overijssel: intensiever optrekken in educatie

Laatste wijziging: 19 november 2009

Dagelijks bestuurslid Hans de Jong van het Waterschap Groot Salland heeft het nieuwe bestuursprogramma van het waterschap persoonlijk overhandigd aan Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel (NMO). Tijdens de overhandiging is stilgestaan bij onderwerpen uit het programma die natuur en milieu direct raken.

Het waterschap en Natuur en Milieu Overijssel gaan de komende periode bespreken hoe intensiever samengewerkt kan worden bij het organiseren van educatieactiviteiten over water. De Jong: "We willen niet alleen kijken naar de educatieve mogelijkheden voor bijvoorbeeld basisscholen, maar we bekijken dit onderwerp veel ruimer en betrekken hierbij ook natuuraspecten die maatschappelijk rendement hebben. NMO ondersteunt deze gedachte en wil hierin graag samen met het waterschap optrekken.

Burgerparticipatie
Ook is gesproken over het bevorderen van burgerparticipatie. Wijffels: "Ik kan dit voornemen van het waterschap zeer waarderen. NMO ondersteunt mensen die willen deelnemen in planvorming die te maken hebben met natuur en milieu. De klimaatverandering betekent veel voor het waterbeheer. Maar hoe ervaren boeren, burgers, natuurbeheerders en bedrijven dit?"

Innovatie
In het kader van innovatie brengt NMO het project Pills aan de orde. Doel van dit project is het beter verwijderen van medicijnresten uit afvalwater waarmee het waterschap, in samenwerking met de Isala klinieken in Zwolle, de waterkwaliteit wil verbeteren.

Meer informatie over het bestuursprogramma is te vinden op www.wgs.nl/bestuursprogramma.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl