Onderwijswethouder Henk Lambooij reikt Nederlandse Bestuursbokaal uit

19/11/2009 11:54

Dyade

Dit jaar is de Bestuursbokaal gewonnen door Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk (HSN). Onderwijswethouder Henk Lambooij van de Gemeente Nijkerk heeft de bestuursbokaal uitgereikt.

Samenvatting van de toespraak van Wethouder Lambooij

Een bestuursverslag is een maatschappelijke verantwoording over de 'gelden' waarover HSN beschikt. In gewoon Nederlands; waaraan is het geld uitgegeven, waarom en wat zijn de resultaten. Uitgangspunt dat het bestuursverslag opgezet moest zijn volgens de 'EFJ-systematiek' van het Ministerie, tijdig zijn ingeleverd en voldoen aan de wettelijke eisen. Maar dat is niet voldoende voor het winnen van de Bestuursbokaal.

Voor het winnen van de Bestuursbokaal is het bestuursverslag beoordeeld op de volgende punten:

De kwaliteit van het gevolgde proces om tot het bestuursverslag te komen.

De mate van betrokkenheid van medezeggenschap en (bovenschools) management.

De kwaliteit van de toelichting.

De mate van integratie van het bestuursverslag in de planning en controlcyclus.

De communicatie van het plan naar relevante stakeholders van de organisatie.

Uit deze beoordeling is het bestuursverslag van HSN als beste van Nederland naar voren gekomen.

Samenvatting toespraak Hans Bol, Algemeen Directeur Dyade

De jury was zeer te spreken over het bestuursverslag van de Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk. De kwaliteit van de toelichting in het bestuursverslag is uitzonderlijk hoog. Het virtuoze samenspel van vormgeving, tekst en cijfermateriaal, motiveert de lezer verder te lezen en geeft snel inzicht in de situatie van de organisatie.

Over Dyade

Dyade heeft drie jaar geleden het initiatief genomen het beste bestuursverslag van Nederland in het Primair Onderwijs te belonen met de Bestuursbokaal.

Dyade is de grootste dienstverlener in het onderwijs van Nederland. Dagelijks verlenen ruim 500 medewerkers diensten op het gebied van bedrijfsvoering aan schoolorganisaties. De dienstverlening wordt gekenmerkt door een integraal aanbod van diensten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://http:/www.dyade.nl