Gemeente Utrechtse Heuvelrug


BOS-project is van start gegaan

sportbus bosproject
Dit najaar zijn in onze gemeente vier projecten voor 12-18 jarigen gestart, onder de noemer Buurt, Onderwijs en Sport (Bos).

Sportieve VMBO-school
De afgelopen weken is er een programma gemaakt voor het geven van sportcursussen op het VMBO (Schoonoord). Sportverenigingen geven hierbij telkens een cursus van vier weken onder de reguliere gymuren. Tijdens deze cursussen komen vooral de jongeren van de niet-sportklassen in aanraking met diverse sporten en sportverenigingen. De eerste sportcursus voor niet-sportklassen start eind november. De aankomende weken worden de sportinstellingen actief benaderd om te kijken wie er mee willen werken aan clinics en cursussen om hun jeugdledenaantal positief te beïnvloeden.

Buurtsport Hoenderdaal
In Healthcenter Hoenderdaal in Driebergen-Rijsenburg zijn twee instuifs gehouden met activiteiten waar de jongeren zelf om vroegen: een skate-event op de skatebaan in Maarn en een panna-event in Driebergen. Beide evenementen zijn druk bezocht. Er komt ook een instuif voor de jongeren op het asielzoekerscentrum in Leersum.

WhoZnext. Jongeren worden gestimuleerd om zelf een sportief evenement op te zetten.
De belangstelling onder de jongeren voor het invullen van WhoZnext-projecten is ontzettend groot. Veel jongeren willen graag zelf activiteiten organiseren. Er zijn twee evenementen geweest:

klein volleybalevent. Dit was de invulling van een maatschappelijke stage van een klas van het Revius Lyceum. In kleine groepen werd een volleywedstrijd voorbereid en begeleid. opening skatebaan in Maarn. Verder wil sportklas Schoonoord een sportevenement organiseren voor de niet-sportklassen.

Buurtsportbus Heuvelrug
Elk dorp in de gemeente wordt tweewekelijks aangedaan door de sportbus. De routine van tweewekelijkse aanwezigheid is voor de jongeren gemakkelijker herkenbaar.

Holland Fit
Holland Fit biedt de jongeren een breed aanbod van trendy sporten. Het gaat dus niet alleen maar om voetbal en tennis, maar ook sporten als skateboarden, golf, hockey, paardrijden, vechtsporten, poweryoga, roeien, mountainbiken of zelfs duiken en salsadansen kunnen in het programma worden opgenomen.

Holland Fit zoekt contact met de bestaande sportaanbieders, om te zorgen dat jongeren niet alleen beginnen met sporten, maar ook blijven sporten bij een vereniging of aanbieder. Ook worden contacten gelegd met het jongerenwerk, zodat eventuele problemen direct door professionele jongerenwerkers kunnen worden opgepakt. De communicatie richting jongeren gaat ook via de moderne media, zoals hyves, internet, sms en MSN.

Voor meer info Hyves - http://sportuh.hyves.nl/

YouTube - http://www.youtube.com/user/Sportuh