RTL Group

Halve finale So You Think You Can Dance: zes topdansers strijden om finaleplaats

De druk om te presteren neemt steeds verder toe bij de zes overgebleven dansers Angelo, Els, Evelien, Kris, Michael en Suzanne. Tijdens de halve finale van So You Think You Can Dance aanstaande zondag stellen ze alles in het werk om de jury opnieuw te overtuigen van hun dansskills. Belangrijker nog voor de kandidaten is om absolute publiekslieveling te blijven, want de kijkerstemmen zijn doorslaggevend bij welke vier toppers volgende week in de finale schitteren.

Het zestal brengt zondag een spetterende groepschoreografie tijdens een optreden van de Britse zangeres Pixie Lott. Pixie, bekend van haar hit Mama Do, brengt in de show live haar nieuwe nummer Boys and girls ten gehore. Uiteraard laten de deelnemers nog meer dansstijlen zien. Ze hebben extra hard moeten werken voor de halve finale, want elk koppel heeft maar liefst twee choreografieën ingestudeerd. Zo vormen Els en Michael voor het eerst een duo en dansen zij samen een jazz-dans en de quickstep. Ook Evelien en Angelo beleven de primeur als tweetal en wagen zich aan de paso doble en een hiphop fast. Suzanne en Kris laten een moderne dans en een hiphop lyrical zien.

Deze week is musicalproducent en RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde gast-jurylid in So You Think You Can Dance. Op geheel eigen wijze geeft hij, samen met vaste juryleden Jan Kooijman, Nicky Vernieuwe en Dan Karaty, commentaar op de optredens van de zes toppers.

In de zinderende finale op zondag 29 november wordt duidelijk welke danser absolute favoriet is bij de kijker en er vandoor gaat met die felbegeerde hoofdprijs: een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland, een geldbedrag van 20.000 euro en een optreden in de Nederlandse musical Hairspray.

RTL 5, elke zondag tussen 19.55 en 21.55 uur de liveshow en tussen 22.00 en 22.20 uur de resultshow. Herhaling: RTL 5, maandag tussen 22.25 uur en 0.45 uur.

Website: soyouthinkyoucandance.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. Fotos van de zes overgebleven dansers, de jury en van het presentatieduo zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.