Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 19-11-2009

Berover gepakt

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een berover aangehouden.

Omstreeks 21.00 uur reed een 45-jarige vrouw uit Amersfoort over de Aldegondestraat. Terwijl de vrouw hier reed riep een man haar aan en vroeg haar te stoppen. De man vroeg toen naar de weg en kort hierop begon de hij te trekken aan haar tas. De vrouw hield stevig vast en zij kwam op een geven moment te val. De man bleef maar trekken aan de tas maar de vrouw bleef vasthouden. De man begon haar nu te schoppen. Omstanders stopten en de berover, een 19-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats, werd om de nek gesprongen en overmeesterd. De politie werd gewaarschuwd en hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

De twee getuigen die de vrouw hielpen krijgen uiteraard een mooie bos bloemen van de politie.

Beroving

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een vrouw beroofd en kwam ten val. Omstreeks 18.40 uur liep een 65-jarige vrouw uit Amersfoort over de J.P Sweelinckstraat. Plotseling werd zij overvallen door een onbekende man. Zij kwam ten val en de dader ging er vandoor met haar tas in de richting van het Euterpeplein. De politie onderzoekt nog of deze man ook verantwoordelijk is voor de beroving aan de Aldegondestraat.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op donderdag werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Omstreeks 01.40 uur werd de 58-jarige man uit Amersfoort gecontroleerd op de Berkenweg. Hij bleek te veel te hebben gedronken en blies 590 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT- Op woensdag werd een fietsverlichtingscontrole gehouden bij station Schothorst en de Meridiaantunnel. In totaal werden 61 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder verlichting.