Stichting Wakker Dier

Steeds meer BN'ers uit de kleren voor de dieren (19 november 2009)
Actrice Julika Marijn, bekend van o.a. Onderweg Naar Morgen, hield afgelopen weekend een sexy fotoshoot. Met de sexy foto's wil zij meer stemmen werven in de verkiezing van de Meest Sexy Vegetariër, georganiseerd door Wakker Dier. Samen met 15 andere BN'ers strijdt Julika om deze felbegeerde titel. De kandidaten werven stemmen door flyers uit te delen en stemmen te werven op radio, tv en internet. Gezamenlijk kregen de kandidaten op dit moment zo'n 13.000 stemmen en vestigden dus 13.000 keer de aandacht op de dieren in de vee-industrie. Eerder gingen acteur Noah Valentyn, fetisjmodel Ancilla Tilia, cabaretier Guido Weijers, actrice Monique van der Werff, actrice Katarina Justic, topmodel Lonneke Engel en Playmate Chandra Merx uit de kleren voor de dieren in de vee-industrie. Tot 1 december kan iedereen nog stemmen op www.wakkerdier.nl/sexyvegetarier. Dan worden de 6 finalisten bekend gemaakt.

Vorig jaar gingen de sexy vegetariërs Katarina Justic (ONM) en Chandra Merx (Playmate) uit de kleren voor Vegetarische Verrukkingen: het Sexy Kookboek voor Echte Mannen. Ancilla Tilia en Noah Valentyn, de Meest Sexy Vegetariërs van 2008, poseerden ieder naakt met hun eigen boodschap tegen de vee-industrie: "Vlees is natuurlijk, de bio (vee)-industrie niet" en "de bio(vee)-industrie is lijkenpikkerij". De winnaars van 2007, Guido Weijers en Monique van der Werff, gingen voor Wakker Dier in een bad met fruit.

Aanstaande zaterdag wijdt Julika Marijn een hele aflevering van haar show Walhalla (Gelderland TV) aan vegetarisch eten, haar sexy fotoshoot en de verkiezing. Ook gaat zij biggetjes healen in een vee-industriestal. Ook Lonneke Engel ging naakt voor de Sexy Vegetariër Verkiezing. Zij siert de cover van de novembereditie van Elle.

Gezamenlijk vestigen de deelnemers veel aandacht op de dieren in de vee-industrie. De boodschap van de verkiezing is dat "Veel vlees eten is absoluut niet meer sexy. Vegetarisch eten wel".