Gemeente Haarlem


19 november


Meer dan 1000 stemmen voor mooiste Haarlemse monument

Al meer dan 1000 mensen hebben gestemd op Haarlemse monumenten via de website www.haarlemmonumentaal.nl. De Gemeente Haarlem en City Marketing Haarlem hebben deze website in het leven geroepen in het kader van Haarlem Monumentaal 2009. Eerder dit jaar konden Haarlemmers hun mooiste monument nomineren. Nu kan nog tot en met 7 december 2009 op de genomineerde monumenten gestemd worden.

Afsluiting Haarlem Monumentaal 2009 en bekendmaking mooiste monument
Haarlem Monumentaal 2009 besteedt veel aandacht aan het monumentale karakter van Haarlem, monumentale activiteiten en activiteiten in monumenten. Op vrijdag 11 december 2009, 18.00 uur, wordt het monumentjaar feestelijk afgesloten in de Gravenzaal. Het mooiste monument wordt dan bekend gemaakt en de gelukkige stemmer die de prijs gewonnen heeft; een etentje voor twee in het mooiste monument. Ook worden de winnaars van de wedstrijd onder Haarlemse scholieren 'teken jouw mooiste monument of stadsplattegrond' bekend gemaakt. De tekeningen van de scholieren waren tijdens de Open Monumenten Dagen in september tentoongesteld in de Refter.

Haarlem Monumentaal 2009
Haarlem is de vijfde monumentenstad van Nederland. Daarnaast heeft de gemeente Haarlem de intentie tot 2012 700 complexen aan te wijzen als gemeentelijke monumenten. Ook wijst zij extra gebieden aan als beschermd stadsgezicht. Haarlem Monumentaal 2009 is dé gelegenheid om Haarlemmers nog trotser te maken op de schoonheid van hun stad.
|

Gemeente Haarlem