Gemeente Spijkenisse


Oproepen vaccinatie nieuwe griep zijn verstuurd

19 november 2009

Ouders en/ of verzorgers van jonge kinderen, die in aanmerking komen voor een inenting tegen de nieuwe griep (H1N1), beter bekend als de Mexicaanse griep, hebben daarvoor deze week een oproep ontvangen.

De vaccinaties voor kinderen van 6 maanden tot 5 jaar vinden plaats in Sporthal Den Oert op vrijdag 27 november en vrijdag 18 december. Op de oproepkaart van de GGD Nederland staat het oude adres van sporthal Den Oert vermeld. Sporthal Den Oert is gelegen aan de J. Witteveenlaan 1 in Spijkenisse.

Eerder deze maand heeft minister Klink besloten over te gaan tot de vaccinatie van baby's en kinderen van 6 maanden tot 5 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die voor 23 mei 2009 en na 23 november 2004 geboren zijn. Baby's die geboren zijn op of na 23 mei 2009 worden niet ingeënt. Om te voorkomen dat deze baby's ziek worden, kunnen huisgenoten van baby's jonger dan 6 maanden zich wel laten inenten.

Bijna 4000 kinderen uit de gemeente Spijkenisse komen in aanmerking voor een vaccinatie. De ouders van deze kinderen hebben via de post een oproep ontvangen. Daarop staat onder meer de tijd vermeld waarop de inenting verkregen kan worden. Neem de oproepkaart op de vaccinatiedag mee naar sporthal Den Oert. Op de oproepkaart staat ook de datum voor de tweede vaccinatieronde in december.

Wanneer u vragen heeft over de oproep kunt u terecht bij de GGD Nederland via telefoonnummer 14 010. Ook wanneer u geen oproep heeft gehad, terwijl u deze wel had moeten ontvangen kunt u terecht bij de GGD Nederland via telefoonnummer 14 010.