FloraHolland


EAB op tijd

RIJNSBURG (19 november 2009) - Vanaf 1 januari 2010 verandert op vestiging Rijnsburg de werkwijze voor het aanleveren van de EAB (Elektronische Aanvoer Brief).

Per 1 januari 2010 dient uw EAB door de veiling ontvangen te zijn, vóórdat uw product op de veiling in ontvangst wordt genomen.

Dit is nodig, omdat vanaf begin 2010 de elektronische aanvoergegevens direct bij binnenkomst benodigd zijn. Hiervoor hebben wij onlangs een aanpassing doorgevoerd in onze software, waardoor EAB berichten vele malen sneller worden ingelezen dan voorheen het geval was. Hierdoor ontvangt u het respons-bericht dus ook veel sneller!

D
e EAB kan digitaal of telefonisch, via EABel, worden aangeleverd. Indien u uw EAB doorbelt vanuit de aanvoerzaal, dient u dus wel even te wachten (± 5 minuten) voordat u uw producten inlevert. We beseffen dat dit met name voor de zelfaanvoerders een verandering van werkwijze betekent.

Indien een EAB te laat wordt ontvangen, wordt dit gezien als niet-EAB. Zonder elektronische informatie is het niet mogelijk het geautomatiseerde proces op de veiling te doorlopen en gaat de partij een ander, minder efficiënt, proces in. Hier staat een niet-EAB heffing tegenover. Met ingang van 1 januari 2010 wordt deze heffing verhoogd.

Met het vervroegen van het ontvangstmoment van de EAB op vestiging Rijnsburg, streven we naar een gelijke werkwijze voor het aanleveren van EAB op alle vestigingen van FloraHolland.