Persberichten

Nieuw ingedeelde Techni-Show 2010 compact, maar compleet

Publicatiedatum: 19-11-2009

VNU Exhibitions heeft in nauw overleg met de Federatie Productie Technologie besloten de Techni-Show 2010 opnieuw in te delen en aan te passen aan de huidige marktomstandigheden. Hoewel het perspectief voor de industrie zich komend jaar gunstig ontwikkelt, laat het herstel in sommige sectoren nog op zich wachten. Als gevolg van deze marktsituatie voert een aantal bedrijven een behoudend financieel beleid. Pieter Dirk Waltheer, project manager van de Techni-Show licht toe: "Vertaald naar de beurs betekent dit dat een aantal deelnemers heeft besloten om een kleinere standruimte te reserveren. Er zijn helaas ook enkele bedrijven, die wel deel willen nemen, maar voor wie dit momenteel financieel niet haalbaar is." Met de nieuwe indeling wordt de Techni-Show 2010 ongeveer 15% kleiner dan oorspronkelijk de bedoeling was. VNU Exhibitions neemt de beslissing voor de aanpassing in de indeling op een tijdig moment. "We vinden het belangrijk om straks zowel exposanten als bezoekers een goede, gebalanceerde presentatie te laten zien, zonder 'gaten' op de beursvloer", aldus Waltheer. De Techni-Show, die gehouden wordt van 9 tot en met 12 maart 2010 in Jaarbeurs Utrecht staat garant voor een complete weergave van de branche met volop noviteiten.

Compleet
Volgens Waltheer geven exposanten zonder uitzondering aan dat ze juist in deze tijd een gezamenlijk brancheplatform als de Techni-Show heel belangrijk vinden. "We merken dat ze efficiënt met hun beursbudget omgaan, maar we zien ook dat ze buitengewoon creatief bezig zijn om straks een goede presentatie neer te zetten." Hij benadrukt dat de kwaliteit van het aanbod gegarandeerd blijft. "Alle sectoren worden in de nieuwe indeling evenwichtig verdeeld. Ondanks het kleinere beursoppervlak, bieden we de bezoeker nog steeds een compleet aanbod." Inmiddels zijn alle betrokken deelnemers geïnformeerd.

Noviteiten
Op Techni-Show 2010 is volop ruimte voor noviteiten. Waltheer verwacht daar veel van. "De voorbereidingen voor de Techni-Show Innovatie Awards zijn in volle gang. Er zijn vak- en publieksprijzen, en ook is er de 'Made in Holland' Award voor het meest innovatieve product van eigen bodem." Op 14 januari 2010 worden de nominaties op een persconferentie officieel bekendgemaakt. De prijsuitreiking is op 9 maart 2010, de openingsdag van de beurs.

Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions