Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


mantelzorger in het zonnetje!

---

De mantelzorger in het zonnetje!

19 november 2009
Op 10 november werd in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer De dag van de mantelzorg gevierd. Mantelzorg is onbetaalde zorg die mensen voor een langere periode geven aan een dierbare met een ziekte of een beperking.

Deze zorg is vaak onmisbaar en daarom werd het opbouwwerk van Dynamo ook dit jaar weer door het stadsdeel gevraagd om de mantelzorger in het zonnetje te zetten. Samen met andere mantelzorgers werd er genoten van gezellige, ontspannende en creatieve activiteiten. De mantelzorgers werden ontvangen met koffie thee en gebak in Grand Café Arts & Food. Daarna konden zij meedoen aan een workshop tapas koken onder begeleiding van professionele koks of meedoen aan een workshop Kijken naar kunst onder begeleiding van kunstenares Eleonoor van Beusekom in het Centrum voor Beeldende Kunst. De dag werd afgesloten met het proeven van de heerlijke zelfgemaakte tapas. Tussen de bedrijven door werden evaringen gedeeld en informatie uitgewisseld. Voldaan, met nieuwe contacten en een tas vol informatie en presentjes gingen de mantelzorgers weer naar huis.

Naast de jaarlijks terugkerende Dag van de Mantelzorg organiseert het opbouwwerk van Dynamo maandelijks de Mantelzorg Lunchroom. In deze lunchroom staat elke maand een ander thema centraal. Na afloop kan er genoten worden van een lekkere lunch en kunnen er ervaringen uitgewisseld worden.

De eerst volgende Mantelzorg Lunchroom wordt gehouden op dinsdag 15 december van 12.00-14.00 uur in het Montessori College Oost. Dit keer is het thema: De eigen kracht van de mantelzorger. Hoe kunt u als mantelzorger gebruik maken van de kracht van anderen? Meld u wel van te voren even aan!

Bent u ook mantelzorger? En zorgt u voor iemand in Oost/Watergraafsmeer of woont u zelf in dit stadsdeel? Meld u dan aan door uw adresgegevens te geven aan Marike Soeterik (020 6939923 of per mail: MSoeterik@dynamo-amsterdam.nl). Wij houden u dan op de hoogte van activiteiten voor mantelzorgers in dit stadsdeel.


2 dames

Kunst

mevrouw

werken

dames aan het koken

in-het-art-food

lekker eten

Lekker aan tafel

ckb

cbk

ouderen-in-cbk.

mantelzorg lunchroom