Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 19 november

Alkmaar, 19-11-2009 o 14.00 uur

Tweetal breekt in bij woning met hennepkwekerij

Alkmaar, donderdag 19 november

Een 23-jarige man en een 27-jarige man, beide afkomstig uit Alkmaar, zijn donderdagochtend rond 01.00 uur aangehouden op de Van der Woudestraat. Ook een 25-jarige vrouw uit Heerhugowaard, die op de uitkijk stond, werd aangehouden. De politie kreeg melding dat de twee mannen een raam hadden vernield bij een woning aan de Van der Woudestraat. De mannen waren via dit raam de woning binnen gegaan. Agenten troffen eerst de vrouw die op de uitkijk stond. De twee mannen probeerden via de achterzijde van de woning weg te komen. Zij werden hier echter opgewacht door twee agenten die hen aanhielden. In de woning bleek een hennepkwekerij te zitten via circa 155 planten. De verdachten waren bezig geweest deze te rooien.

Vlakbij de woning werd een gestolen auto aangetroffen. Onderzocht wordt of deze in verband kan worden gebracht met de verdachten.

Jongen gewond bij aanrijding

Oudesluis, woensdag 18 november

Een 11-jarige jongen uit Oudesluis raakte woensdagmiddag rond 16.25 uur gewond bij een aanrijding op de Korte Ruigeweg. De jongen kwam vanaf een oprit van een woning en fietste opeens de weg op. Een 51-jarige automobilist uit Oudesluis kon de jongen niet meer ontwijken. De fietser kwam op de motorkap van de auto terecht en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto terecht. De jongen raakte door de klap gewond. Hij werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar met vermoedelijk een hersenschudding en een gebroken dijbeen.

Truc met landkaart

Bovenkarspel, woensdag 18 november

Een 51-jarige vrouw uit Bovenkarspel is woensdagavond rond 18.50 uur slachtoffer geworden van een truc. De vrouw had net boodschappen gedaan op de Middend en stapte in haar auto om weg te rijden. Er werd op het raampje geklopt door twee mannen die de weg vroegen. Zij hadden een landkaart bij zich. De vrouw legde hen de weg uit en zag de mannen daarna richting een pinautomaat lopen. Zij vertrouwde het niet. Ze checkte haar tas en ontdekte dat haar portemonnee weg was. Thuis bleek dat er transacties waren gedaan met haar pinpas. Het vermoeden bestaat dat de mannen eerst de pincode af hebben gekeken toen zij pinde en daarna haar portemonnee door middel van de truc hebben gerold.

Het signalement van de daders luidt als volgt:

Dader 1: smal, dun postuur, grijzig wit krullend haar, licht bruine huidskleur en een spleetje tussen zijn tanden. Hij droeg een lichtblauw colbert, een lichtkleurig overhemd en een grijsachtige gebreide sjaal. De man sprak Engels met een Turks/Marokkaans accent.

Dader 2: dik postuur, 1.85 lang, licht bruine huidskleur, een rond gezicht, donkere ogen en zwart stekelachtig haar. Hij droeg een donkere jas. Ook deze man sprak Engels met een Turks/Marokkaans accent.

Mochten er getuigen zijn die de verdachten rond bovengenoemd tijdstip gezien hebben op of rond de Middend, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Twee gewonden bij kop/staart aanrijding

Oudkarspel, donderdag 19 november

Een 44-jarige automobiliste uit Nieuwe Niedorp en een 20-jarige automobiliste uit Kreileroord raakte donderdagochtend rond 07.10 uur gewond bij een kop/staart aanrijding op de Provincialeweg ter hoogte van Oudkarspel. Een 34-jarige bestuurder van een bestelauto kon niet meer op tijd afremmen toen drie autos voor hem afremden voor een rij wachtende autos voor het verkeerslicht. De 34-jarige man uit Waarland botste op de achterste auto, waardoor een kop/staart botsing ontstond met drie andere autos. De bestuursters van de middelste twee autos raakten gewond door de aanrijding. De 44-jarige automobiliste werd met een verwonding aan haar onderbeen en vermoedelijk nek- en rugletsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar. De 20-jarige automobiliste werd naar ditzelfde ziekenhuis overgebracht met vermoedelijk nek- en rugletsel.