Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Krajicekveld op Winterdijkplein

19-november-2009

Stadsdeel Zuideramstel start op 16 november met het inrichten van het Winterdijkplein met sport- en speelvoorzieningen. Een zogenaamde Krajicek Playground.

De voorgestelde inrichting is besproken tijdens een bijeenkomst met jongeren op 30 september. Daarnaast heeft een aantal buurtbewoners gereageerd op de bewonersbrief van 23 september over de plannen van het stadsdeel. Deze reacties zijn meegenomen en hebben geresulteerd in het volgende plan:


* de huidige openbare tennisbaan blijft in gebruik. Deze wordt voorzien van een nieuwe blauwe toplaag met belijning en een vast net.

* er komt een voetbalveld van 12,5x25 meter met geluidsarme hekken en geïntegreerde doelen. Dit veld krijgt een groene coating. Op dit veld kan eventueel ook volleybal gespeeld worden.
* verder komen er:

+ fitnessapparaten voor jong en oud

+ rekstokken, hinkelbaan en springpalen
+ skateboardmogelijkheden voor jonge kinderen.

op de rollerskatebaan komen 2x2 basketbalborden, dwars over de baan met de palen naast het veld.

Daarnaast vraagt het stadsdeel een vergunning aan voor de plaatsing van twee noodlokalen voor de naschoolse opvang.

Tijdelijke parkeerplaatsen
Ook is er ruimte gereserveerd voor 30 tijdelijke parkeerplaatsen die, indien nodig, aangelegd worden tijdens de herinrichting van de Rijnstraat. Na het afronden van deze herinrichting, komt er op deze plek een vierde tennisveld voor Triaz. Tot die tijd blijft de gereserveerde ruimte braak liggen.