Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Wijzigingen hondenvoor-zieningen Zuideramstel

19-november-2009

Na verzoeken van bewoners heeft het dagelijks bestuur op 13 oktober 2009 besloten een aantal wijzigingen rondom hondenvoorzieningen in te stellen.

Vanwege de grote ergernis over vervuiling door honden, is op 17 oktober 2006 de notitie Hondenvoorzieningen Zuideramstel door de deelraad vastgesteld. In deze notitie staan losloop- en verbodsgebieden voor honden in ons stadsdeel. In de afgelopen twee jaar zijn er verzoeken binnengekomen om bepaalde losloopgebieden te wijzigen in verbodsgebieden. Ook is een verzoek gekomen om twee verbodzones op te heffen, omdat deze niet te handhaven zijn.

Wijzigingen
Na aanleiding van deze verzoeken, heeft het dagelijks bestuur op 13 oktober 2009 besloten de volgende wijzigingen rondom hondenvoorzieningen in te stellen:


* Groenstrook Lekstraat is nu een losloopgebied. Dit wordt een verbodsgebied, dit betekent dat op deze groenstrook geen honden zijn toegestaan.

* Merwedeplein: het hele plein wordt verbodsgebied (het speelgedeelte was al verbodsgebied). Dit betekent dat op het veld bij het Merwedeplein geen honden zijn toegestaan.
* Meerhuizenstraat, inham Vechtstraat en inham Holendrechtstraat: hier worden de verbodzones opgeheven. Honden zijn hier aangelijnd toegestaan.