Achmea Groep


Avéro Achmea tekent intentieverklaring

19 november 2009

Donderdag 19 november 2009 zetten Avéro Achmea en Meetingpoint tijdens het VB Congres hun handtekening onder een intentieverklaring tot samenwerking. Hiermee sluit de laatste speler uit de top zes in de verzekeringsmarkt aan bij Meetingpoint.

Kostenbesparing

Avéro Achmea spreekt hiermee uit de intentie te hebben als deelnemer te gaan participeren in Meetingpoint. "Het uitbreiden van onze distributie via Meetingpoint sluit goed aan bij onze plannen voor 2010. We streven ernaar het afsluiten van verzekeringen zo eenvoudig mogelijk te maken voor ons intermediair. Digitale transacties leveren een aanzienlijke tijds- en dus kostenbesparing op aan zowel de kant van de verzekeraar als die van het intermediair", aldus Rob ter Mors, directeur Markt & Distributie van Avéro Achmea.

Aanwinst

Toetreding van Avéro Achmea is een aanwinst voor Meetingpoint. "Met de aansluiting van Avéro Achmea voegen we een veelgevraagde verzekeraar bij het intermediair toe aan de aanbieders op ons platform. Ook de bestaande Meetingpoint-maatschappijen hebben baat bij de aansluiting van Avéro Achmea. De ervaring leert dat met de toetreding van een nieuwe verzekeraar het gebruik van het platform in de volle breedte toeneemt. Nieuwe tussenpersonen vinden hun weg en bestaande intensiveren het gebruik. Hiermee blijkt maar weer, dat het transactieplatform mp4all een distributiekanaal is, waar de markt eigenlijk niet omheen kan. Het betekent een forse uitbreiding van ons toch al ruime aanbod op mp4all', aldus Jan Lindeboom, commercieel directeur Meetingpoint.

Ketenintegratie

De keuze van Avéro Achmea voor Meetingpoint vloeit voort uit de overtuiging dat de intermediaire branche uiteindelijk het meest is gebaat bij ketenintegratie. Deze kan alleen tot stand komen met een uniforme werkwijze voor het intermediair. Intermediairs doen zaken met meerdere maatschappijen die allemaal een eigen werkwijze hanteren. Binnen Meetingpoint is de werkwijze voor alle maatschappijen gelijk. De aansluiting van Avéro Achmea op hèt transactieplatform is dus een belangrijke stap op weg naar ketenintegratie.