Trots op Nederland

Nieuws

19 nov 2009 | We did it!

Trots op Nederland Zuidplas heeft gisteravond geschiedenis geschreven. Voor het eerst deed de partij van Rita Verdonk mee aan gemeenteraadsverkiezingen. Hoewel de opkomst lager dan verwacht en gehoopt was, heeft Trots op Nederland 2 zetels in de wacht gesleept! 2 belangrijke zetels waarmee Trots op Nederland Zuidplas het vertrouwen van de burgers heeft gewonnen.

Alle Trotse stemmers: Dank voor het vertrouwen!

Alle Trotse vrijwilligers: Dank voor jullie inzet! In de voorbereiding van de verkiezingsdag gisteren, is gebleken dat we al een gemotiveerde, sterke organisatie met elkaar hebben neergezet! Uit het hele land hebben we ons op allerlei manieren hard gemaakt voor dit resltaat. Top(NL)!


_____

De gemeenten Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle vormen per 1 januari 2010 de gemeente Zuidplas. 15.057 kiezers (voorlopige telling) hebben bepaald wie er de komende vier jaar de inwoners van de nieuwe gemeente Zuidplas vertegenwoordigen. In totaal telt de gemeente Zuidplas 30.650 stemgerechtigden.
Vanwege de herindeling zijn de verkiezingen vier maanden vervroegd samen met vijf andere herindelingsgemeenten. Landelijk gaat men pas in maart 2010 naar de stembus.

De vrijwillige fusie is gericht op de ontwikkeling van een bestuurskrachtige 'Zuidplasgemeente' die duurzaam en hoogwaardig de huidige en nieuwe gemeentelijke taken kan vervullen. De nieuwe gemeente heeft ruim 40.000 inwoners. Met een grondgebied van ruim 6.000 hectare vormt de gemeente Zuidplas de poort van en naar de Zuidvleugel van de randstad en het Groene Hart. De gemeente heeft een grote opgave voor het bouwen van woningen, aanleg van bedrijventerreinen, nieuwe natuurgebieden en glastuinbouw.

In 10 weken tijd heeft Trots op Nederland het voor elkaar gekregen om 2 zetels te bemachtigen in de nieuwe gemeente Zuidplas. De manier waarop dit succes tot stand is gekomen tekent de partij: betrouwbaar, betrokken en besluitvaardig!
Met een enorme daadkracht heeft het afdelingsbestuur, in samenwerking met het kieskringbestuur en de deskundigen van het hoofdkantoor, 11 namen op de kandidatenlijst weten te zetten. 11 onervaren politici die het vertrouwen van de burgers hebben weten te winnen! Overigens heeft Trots op Nederland Zuidplas dit succes niet alleen met de eigen gemeente voor elkaar gekregen. Ruim honderd "mede-trotsers" hebben zich actief ingezet om dit prachtige resultaat te behalen.

Lijsttrekker Ferry van Wijnen en leading lady Rita Verdonk straalden bij het binnenhalen van de eerste zetel. Bij het nieuws dat de allerlaatste restzetel aan Trots op Nederland werd toegewezen werd de champagne in geschonken. Een enorm gejuich klonk door de raadszaal van het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zo'n 60 medetrotsers uit het hele land waren naar Nieuwerkerk afgereisd om dit bijzondere moment mee te maken. Een uniek moment, een unieke prestatie! Trots op Nederland staat op de kaart, van 1 naar 3 zetels, Rita Verdonk is niet langer de enige politicus van de partij!

http://zuidplas.trotsopnederland.com