Politie Gelderland-Zuid

Heterdaad aanhoudingen voor winkeldiefstal met geweld

Geldermalsen, 19-11-2009 o Woensdagmiddag rond 13.00 uur werden agenten via de politiemeldkamer naar een supermarkt gestuurd gelegen Achter 't Veer. Dit in verband met een melding dat daar twee mannen een diefstal hadden gepleegd en waren betrapt door winkelpersoneel. Vervolgens is er door de verdachten geweld gebruikt. Meerdere eenheden gingen er met spoed naartoe.

Een supermarktmedewerker zag dat één van de verdachten, een 20-jarige inwoner van Geldermalsen, sigaretten wegnam en deze bij de kassa niet voor betaling aanbood. Toen hij de man daarop aansprak wilde deze ervandoor. Daarop hield de medewerker hem tegen. De andere verdachte, een 18-jarige man uit Geldermalsen, bemoeide zich ermee. De medewerker werd geschopt en geslagen tijdens de worsteling.

De agenten troffen één van de verdachten, die voldeed aan het opgegeven signalement, buiten de winkel op straat aan. Hij werd meteen aangesproken en vervolgens aangehouden. De tweede verdachte is binnen van het personeel, die hem in bedwang hield, overgenomen. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Ze zijn inmiddels in verzekering gesteld.

De politie is bezig met het onderzoek. Namens de supermarkt is aangifte gedaan. Agenten hebben met enkele getuigen gesproken en verklaringen opgenomen.
(08)

Laatst gewijzigd 19-11-2009 14:20 | © Regio Gelderland-Zuid |