Gemeente Achtkarspelen


Welkomstbijeenkomst nieuwe inwoners Achtkarspelen groot succes

Woensdagavond 18 november werden ongeveer 35 nieuwe inwoners van de gemeente Achtkarspelen welkom geheten in het gemeentehuis in Buitenpost.

Tijdens deze bijeenkomst werd de bezoekers een gevarieerd programma aangeboden. Zo was er een kennismaking met het college van b&w en een aantal medewerkers van de gemeente, waarbij hen een kijkje achter de schermen van plannen, projecten en producten van de gemeente Achtkarspelen werd gegeven. Bij één van de stands konden mensen een luchtfoto van de eigen woning krijgen.

Doarpsdichter Sytse van der Werf droeg onder andere een speciaal voor de nieuwe inwoners geschreven lied op. De Bigband van muziekschool De Wâldsang zorgde deze avond voor de muzikale ondersteuning. Ook was er een informatiemarkt waarop een aantal culturele, recreatieve en maatschappelijke instellingen en organisaties uit de gemeente zich presenteerden. Zo gaf de brandweer een gratis rookmelder aan alle inwoners. Daarnaast konden mensen zich in het gemeentehuis laten rondleiden door één van de wethouders.

De nieuwe inwoners waren erg enthousiast over dit initiatief van de gemeente, zo bleek uit de reacties na afloop van de bijeenkomst. Welkomstbijeenkomst raadzaal Welkomstbijeenkomst raadzaal Informatiemarkt Welkomstbijeenkomst raadzaal Welkomstbijeenkomst raadzaal Doarpsdichter Sytse vd Werf

Foto's: BL. Katsma
Â