Gemeente Voerendaal

\ 19/11/2009 - Start verkoop nieuwbouw Kapelhof Voerendaal

Onlangs is de verkoop van het nieuwbouwplan Kapelhof in Voerendaal gestart. Totaal 17 woningen komen in fases beschikbaar. Er is voor elk wat wils, van starter tot gezin.

Op de parkeerplaats van de voormalige camping Kapelhof aan de Tenelenweg, worden binnenkort 3 appartementen, 3 maisonnettes, 9 vrijstaande woningen en 2 halfvrijstaande woningen gebouwd. In de eerste fase worden 4 vrijstaande woningen en de appartementen en maisonnettes te koop aangeboden.
Door de fasering is de noodzakelijke bouwgrens voor de start van het plan verlaagd, waardoor er sneller kan worden begonnen met de bouw. De eerste opleveringen zijn voorzien in het voorjaar van 2011.

Starters
De woningen aan de Tenelenweg zijn betaalbaar voor de koopstarters van Voerendaal. De koopsommen van de appartementen lopen uiteen van 154.000 tot 186.000 euro vrij op naam. Wethouder Franssen: We verwachten dat hierdoor de jongeren of "oudere" starters van Voerendaal een kans krijgen om betaalbaar in hun eigen dorp te wonen, hier hebben we ons echt voor ingezet!

Vrijstaande woningen
Architect Frans Wijnen:De jaren dertig stijl, wordt extra geaccentueerd door iedere koper te laten kiezen uit vier varianten. Daarnaast zijn er uitbreidingen mogelijk op de begane grond. Zo wordt er meer leefruimte dan wel slapen op de begane grond gecreëerd. Ontwikkelaar Paul Berben vult aan dat naast de gevelvarianten ook erkers, achteraanbouw en een lucht/water warmtepompinstallatie tot de opties behoren. De koper kan naar keuze van zijn eigen budget zijn woning zelf samenstellen. Een huis van 572 m³ met een kavel van 369 m² is voor 328.000 euro te realiseren.
Er is veel interesse, stelt Bart Huijts, makelaar van het plan. Sinds de ontwikkeling hebben zich regelmatig geïnteresseerden bij ons gemeld. De woningen zijn een mooie volgende stap in de wooncarrière voor inwoners van Voerendaal. We zijn benieuwd hoe de flexibiliteit van het plan door de kopers wordt opgepakt.

Voor nadere informatie over het plan http://www.aelmans.com/kapelhof