Gemeente Alphen aan den Rijn

Onthulling social sofa op Lauraplein

Op het Lauraplein hebben de wethouders Paul Schings en Hans Groen in t Wout de social sofa onthuld. Zij deden dit samen met Willem Draaisma (directeur Participe) en de twee leerlingen van basisschool De Rank, die het winnende ontwerp hebben gemaakt.

De social sofa is een initiatief van de wijktafel Lage Zijde. Als locatie werd het Lauraplein gekozen, duidelijk zichtbaar en centraal in de wijk, vlakbij basisschool De Rank. De beide wethouders zijn warm voorstander van de komst van social sofa naar Alphen aan den Rijn. Naast de participatie bij het ontwerpen, het gezamenlijk mozaïeken door buurtbewoners, schoolkinderen en het opbouwwerk, bevordert de social sofa ook de gezamelijke verantwoordelijkheid voor het beheer van de omgeving. En een heleboel gespreksstof wanneer de bank gebruikt wordt als ontmoetingspunt in de wijk.

Uit de vele ontwerpen van de kinderen van De Rank is een keuze gemaakt. De winnende tekeningen zijn naar de fabrikant van de social sofa gestuurd. In oktober en november zijn de leerlingen, bewoners uit de wijk en het opbouwwerk samen bezig geweest met af-mozaïeken. Het resultaat mag er zijn: een fraai gemozaïekte social sofa. Een bank die de sociale samenhang in de buurt bevordert.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen