Gemeente Lansingerland

Wie wordt de vrijwilliger van het jaar?
Handdruk

Traditiegetrouw zal er ook dit jaar een verkiezing plaatsvinden voor de âVrijwilliger van het Jaarâ. Deze prijs zal uitgereikt worden tijdens de nieuwjaarsreceptie op 4 januari 2010.

Â

Â

Het doel van deze prijs is het herkennen van het belang van en het stimuleren van vrijwilligerswerk binnen onze gemeente.

Voor deze titel kunnen zowel personen als organisaties genomineerd worden.

Â

Wanneer komt een vrijwilliger of - organisatie in aanmerking voor deze prijs?

* De prijs wordt toegekend aan die organisatie en/of persoon, die door inzet van vrijwilligers c.q. vrijwilligerswerk aantoonbaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de lokale samenleving en aan de verbetering van de leefbaarheid van onze gemeente;
* Deelname aan de vrijwilligersprijs staat alleen open voor vrijwilligerswerk dat binnen het gebied van de gemeente Lansingerland plaatsvindt. Mededinging kan geschieden door een instelling, organisatie of vereniging met rechtspersoonlijk welke gevestigd is binnen Lansingerland. Organisaties waarvan de rechtspersoonlijkheid gevestigd is in een andere gemeente, maar waar sprake is van een grotendeels zelfstandig opererende afdeling of groep in Lansingerland kunnen ook meedoen;
* De vrijwilliger moet een aantoonbaar/controleerbaar draagvlak bezitten;

* Voor het vrijwilligerswerk door de vrijwilliger is geen betaling ontvangen, een onkostenvergoeding mag natuurlijk wel;
* Een onderscheiding voor vrijwilliger van het jaar kan niet gewonnen worden op basis van eerder gehonoreerde (onderscheiden) verdiensten.

Kent u iemand of weet u een organisatie die deze titel verdient, schroom dan niet en meld deze persoon of organisatie aan. Dit kan middels het aanmeldingsformulier. U kunt het formulier ook ophalen bij de Servicepunten in Lansingerland (SPiL) of opvragen bij onderstaande contactpersonen en/of een brief sturen waarin u, buiten de n.a.w. / organisatiegegevens, duidelijk omschrijft waarom de persoon en/of organisatie volgens u de titel van Vrijwilliger van het Jaar verdient.

Â

Inleverdatum uiterlijk 1 december 2009.

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Economische Zaken & Welzijn, tel.(010) 800 46 46 of secretariaatEZW@lansingerland.nl of mevrouw Anja Witberg, tel. (010) 800 43 86.

Te downloaden:

* Aanmeldformulier vrijwilligersprijs.pdf (16,57 KB)