Ministerie van Justitie

Minister neemt boek European Migration Law in ontvangst

Nieuwsbericht | 19-11-2009

Minister Hirsch Ballin heeft op 18 november in het Kamerlingh Onnes gebouw van de Leidse rechtenfaculteit het boek European Migration Law in ontvangst genomen.

Het boek is geschreven door medewerkers van het Instituut voor Immigratierecht en is aan de minister overhandigd door oud-minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst.

European Migration Law is het eerste Engelstalige handboek waarin zowel het relevante EU-recht als de rechten van de mens in onderlinge samenhang worden behandeld. Het boek geeft een overzicht van de relevante internationale en Europese rechtsbronnen voor het migratierecht en bespreekt de rechten van toegang en verblijf van EU-burgers en derdelanders in Europa.

Tijdens de bijeenkomst is tevens gevierd dat het Instituut voor Immigratierecht dankzij giften van derden kan blijven voortbestaan. Het instituut voor Immigratierecht doet onderzoek naar en geeft onderwijs over de juridische implicaties van internationale mobiliteit van mensen.

Inmiddels is tevens een nieuwe hoogleraar is aangesteld; Prof. dr. mr. P.R. Rodrigues. Rodrigues heeft tijdens de bijeenkomst een inleiding gehouden over de migratiegeschiedenis van Anne Frank en de lessen die daaruit voor het huidige tijdsgewricht kunnen worden getrokken.