Watersportverbond - KNWV

Watersportverbond blij met nee tegen vaarbijdrage

donderdag 19 november 2009

Het Watersportverbond is blij dat Minister Verburg van LNV besloten heeft af te zien van de invoering van een watersportbijdrage. Er is geen draagvlak onder de watersporters, concludeert de Minister. Zij neemt daarmee het standpunt van het Verbond over.

Tegen de vaarbijdrage "Wij zijn geweldig blij met dit resultaatâ, aldus Joop Simmers bestuurslid van het Watersportverbond. âWij zijn blij dat onze duidelijke NEE â ingegeven door de mening van onze achterban â effect heeft gehadâ.

Blauwfonds
De Taskforce Versterking Recreatietoervaart, onder voorzitterschap van oud-staatssecretaris Gabor, adviseerde eerder dit jaar te komen tot een verplichte vaarbijdrage. De opbrengst zou moeten komen in een âBlauwfondsâ, waaruit maatregelen voor de watersport betaald zouden moeten worden.

Geen draagvlak
Het Watersportverbond heeft het voorstel van de Taskforce Gabor destijds uitgebreid besproken met de achterban. Conclusie daarvan was dat er geen draagvlak voor was. Die conclusie is nu dus door Minister Verburg overgenomen.

Toekomstvisie
De discussie over de financiering van de watersportmogelijkheden blijft echter bestaan. De watersportsector werkt momenteel hard aan een Toekomstvisie watersport 2025. Op basis daarvan wil het
Watersportverbond opnieuw in overleg met Minister Verburg.