Gemeente Brummen


Problemen bij oproepbrieven griepvaccinatie

(Oorspronkelijke publicatie datum: 19-11-2009)

Bij de verzending van de oproepbrieven door het RIVM voor de jonge kinderen en hun huisgenoten tegen de Mexicaanse griep zijn problemen ontstaan. Een aantal inwoners in de regio Gelre-IJssel heeft een foutief schema met de data en locaties ontvangen bij de oproep. In plaats van informatie van GGD Gelre-IJssel is het schema van GGD Rotterdam-Rijnmond bijgevoegd.

Ook blijkt dat naar sommige adressen de oproep voor de kinderen (6 maanden tot 5 jaar) en de huisgenoten (van een baby van 0 tot 6 maanden) niet gelijktijdig is verzonden. Tevens komt het voor dat mensen nog helemaal geen oproep hebben ontvangen. Heeft u nog geen oproep gekregen, dan wordt deze binnenkort bezorgd.

De oproepen zijn landelijk door het RIVM verzonden en bij het sorteerproces is iets mis gegaan. Het blijkt niet te achterhalen wie een foutief schema heeft ontvangen bij de oproep. Omdat de vaccinaties op korte termijn plaatsvinden, is het niet mogelijk de oproepen opnieuw te verzenden.

Voor de juiste tijdstippen en locaties kunt u terecht op de website van GGD Gelre-IJssel: www.ggdgelre-ijssel.nl. U kunt ook bellen met GGD Gelre-IJssel: 088 443 30 00.