Uitgeverij Meulenhoff

Non-fictie

Bindwijze: Paperback
Omvang: 352 Blz.
ISBN: 9789029085489
Prijs: EUR 25,00
Catalogus: Najaar 2009
Fonds: Non-fictie
Verschenen: November 2009

Onze keuze
Al Gore

Onze keuze gaat daar verder waar Een ongemakkelijke waarheid ophoudt. In zijn documentaire en het boek Een ongemakkelijke waarheid luidde Al Gore de noodklok en liet hij overtuigend zien waar het misgaat met de wereld. Nu we onder ogen zien dat ons klimaat gevaar loopt, moeten we actie ondernemen. De voormalige vice-president geeft in Onze keuze een blauwdruk voor het oplossen van de klimaatcrisis en laat zien welke veranderingen wij moeten doorvoeren om het klimaat te redden.

Gore, die voor zijn milieuactiviteiten de Nobelprijs voor de Vrede 2007 ontving, beschrijft een allesomvattende, mondiale strategie, en daarbij horen ook enkele gedurfde keuzes en stoutmoedige initiatieven, die iedereen nog niet zo heel lang geleden voor onmogelijk hield. Nu worden ze over de hele wereld met instemming begroet.

Al Gore is de topman van Current TV, een onafhankelijk televisiestation voor jongeren. De non-fictieprogramma's van dit net worden gemaakt door kijkers en stadsjournalisten. Gore staat ook aan het hoofd van Generation Investment Management, een instelling die gericht is op een nieuwe benadering voor duurzaam investeren. Daarnaast zit hij in de raad van bestuur van Apple en is senior adviseur voor Google. Hij is gasthoogleraar aan de Middle Tennessee State University in Murfreesboro, Tennessee, en heeft een leerstoel bij de Alliance for Climate Protection, een non-profitorganisatie opgericht om de klimaatcrisis te helpen oplossen.