Gemeente Breda

20 aanvragen voor âHart voor je buurtâ gehonoreerd

Een boom ter nagedachtenis aan een overleden buurtbewoner, verlichting op een parkeerplaats, een jeu de boulesbaan in een parkje en het plaatsen van een dubbele schommel op een speelplek.

Zo maar een greep uit de aanvragen die een bijdrage krijgen van âHart voor je buurtâ. Het College van burgemeester en wethouders heeft in totaal aan twintig projecten een bijdrage toegekend. Wethouder Snier: âAlle gehonoreerde plannen leveren een bijdrage aan een prettige, leefbare en veilige woonomgeving en stimuleren bewoners om mee te doenâ. In totaal is bijna ⬠56.000,00 toegekend. Alle indieners hebben inmiddels bericht ontvangen.

Â

Verdeling projecten

De twintig gehonoreerde plannen zijn als volgt verdeeld over de stad: twee aanvragen in het centrum (alle buurten binnen de singels en de Stationsbuurt), drie in Noord-West (Haagse Beemden en Prinsenbeek), een in Noord-Oost (Hoge Vucht, Doornbos, Linie, Belcrum en Teteringen), drie in Zuid-West (Boeimeer, Heuvel, Tuinzicht, Westerpark, Princenhage) en elf in Zuid-Oost (Driesprong, Brabantpark, Heusdenhout, Blauwe Kei, Ypelaar, Zandberg-Oost, Zandberg-West, Ginneken, Ulvenhout en Bavel).

Â

In totaal zijn in deze oktoberronde vijfentwintig nieuwe ideeën en één vervolgaanvraag uit de meironde ingediend. Conform het advies van het onafhankelijke comité Hart voor je buurt, heeft het college besloten twintig projecten geheel of gedeeltelijk toe te kennen. De overige zes aanvragen sloten niet voldoende aan bij de doelstelling van Hart voor je buurt of het ingediende verzoek was niet volledig. Twee van de zes verzoeken zijn doorverwezen naar de wijk- en dorpsraad voor een eventuele bijdrage uit de flexibele buurtbudgetten.

Â

Hart voor je buurt

Hart voor je Buurt is een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de Gemeente Breda. Het stimuleert bewoners om een prettige, leefbare en veilige woonomgeving tot stand te brengen. Hart voor je buurt subsidieert âkleinschalige projecten met grootschalige sociale contactenâ in straten, buurten en wijken. Voorwaarde is dat projecten op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. Meer informatie over Hart voor je Buurt is te vinden op www.hartvoorjebuurt.nl.

Â

Breda, 19 november 2009