Tom Coronel

17 November 2009
Tom Coronel begint goed in Macau

Tom Coronel is het race weekend in Macau goed begonnen. De SEAT coureur zette in de eerste vrije training op het Aziatische stratencircuit de tiende tijd neer en was hiermee de snelste privateer. Felix Porteiro, zijn naaste belager voor de Yokohama Independents Trophy, kwam vandaag niet verder dan de 16e tijd.

Foto: FIA WTCC

Coronel was na afloop tevreden met het resultaat. "Het ging lekker. Ik heb het in Mandarin Corner heel, heel rustig aangedaan. Dit weekend moet ik gewoon uit de problemen blijven en mijn ding doen. Ik heb hier maar één doel en dat is kampioen worden, aldus Tom tegenover de verslaggevers van RTL GP die ook in Macau weer exclusief beeldmateriaal verzamelen voor het WTCC magazine op RTL 7.

Foto: FIA WTCC

Het eerste succes voor Coronel begon overigens al gisteren toen hij met een team van WTCC coureurs de Macau Challenge won. De Macau challenge werd georganiseerd als ludiek promotie evenement waarbij teams met deelnemers uit het WTCC, de Formule 3 en de Macau motorrace het opnam tegen een lokaal team samengesteld uit vertegenwoordigers van de Macau Fisherman's wharf, het nieuwe haven themapark in Macau. De challeng bestond uit een aantal onderdelen waaronder een Dim Sum race, waarbij twee grote stapels Dim Sum manden moesten worden verplaatst en een behendigheidswedstrijd met een afstandsbestuurbare auto over een modelcircuit van Macau. Het WTCC team, bestaande uit captain Tom Coronel, Tom Boardman, Augusto Farfus, Robert Huff, Tiago Monteiro en Jaap van Lagen wist de vier onderdelen als beste af te ronden en ging dan ook met de hoofdprijs aan de haal.

Foto: FIA WTCC

In tegenstelling tot de reguliere WTCC weekenden zullen de vrije trainingen en de kwalificatie al op vrijdag verreden worden. De races zullen volgens het normale programma op de zondag verreden worden. De kwalificatie, warm up, en beide races zullen live door Eurosport worden uitgezonden.

Schema FIA WTCC Macau (Centraal Europese Tijd)
Vrijdag 8:00 - 9:40 Kwalificatie
Zondag 0:50 - 1:05 Warm up
Zondag 5:05 - 5:30 Race 1
Zondag 6:25 - 6:50 Race 2

Naast de live reportages zal Eurosport de kwalificatie en de races ook herhalen. Raadpleeg www.eurosport.com voor de exacte tijden en zenders. Het WTCC magazine van RTL GP zal op zondag 29 November om 16:00 worden uitgezonden op RTL 7.