Gemeente Sneek


stationsgebieden

Fietsenwrakkenactie stationsgebieden

Ook dit jaar wordt weer een fietsenwrakkenactie gehouden in het stationsgebied van Sneek (omgeving treinstation en busstation) en Sneek-Noord. Vorig jaar rond deze tijd is ook een fietsenwrakkenactie gehouden. Deze actie is toen succesvol verlopen. Er werden 115 fietswrakken gestickerd. Dit jaar zijn in totaal 83 fietsen gestickerd en geregistreerd.

Het is in Sneek niet toegestaan fietsen die rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en in een verwaarloosde toestand verkeren, op de weg te laten staan. Deze fietsen worden aangemerkt als fietswrak en veroorzaken overlast. De wrakken nemen ruimte in die andere fietsers graag willen gebruiken. Een ongewenste situatie dus.

Verwijderen voor 25 november
De fietswrakken in de stationsgebieden zijn voorzien van een sticker met de mededeling dat de fiets is aangemerkt als fietswrak.

Fietseigenaren kunnen hun fiets nog tot 25 november verwijderen. Fietswrakken die op die datum nog in de genoemde gebieden staan, worden door de gemeente afgevoerd en opgeslagen.De kosten hiervan worden verhaald op de overtreder. De (onbekende) eigenaren kunnen binnen zes weken na stickerdatum bezwaar maken tegen deze toepassing van bestuursdwang bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sneek.

De verwijderde fietswrakken worden tijdelijk opgeslagen op de Milieustraat in Sneek.

Wat te doen om een fietswrak terug te krijgen?
Op 1 en 8 december 2009 tussen 16.30 uur en 19.00 uur kan de eigenaar van het fietswrak deze terugkrijgen bij de milieustraat van de gemeente Sneek aan de Wetterskipdyk 4, nadat hij of zij:


- zich bij de milieustraat heeft gemeld;


- zich heeft gelegitimeerd met een geldig identiteitsbewijs;


- een bewijs van eigendom heeft getoond, of een passende fietssleutel bij zich heeft;


- de kosten ad. EUR 25,-. heeft voldaan, en


- voor ontvangst heeft getekend.

De fietswrakken die niet zijn opgehaald, worden na 8 december vernietigd.