KNHS

Henk Rottinghuis in FEI Audit en Compliance Committee 19 november 2009
Henk Rottinghuis

KOPENHAGEN (KNHS) - Henk Rottinghuis (Vogelenzang) is tijdens de General Assembly van de FEI in Kopenhagen gekozen in de FEI Audit en Compliance Committee. Rottinghuis brengt als directie-voorzitter van Pon Holdings een brok ervaring binnen bij de FEI.

Ook op paardensportgebied is Rottinghuis (53) ervaren. Van 1999 tot 2004 was hij vice-voorzitter van de KNHS en onder zijn leiding kwam de fusie van 16 paardensportbonden tot de huidige KNHS tot stand. In 2003 werd hij verkozen tot paardensportman van het jaar.

De Audit en Compliance Committee draagt zorg voor overeenstemming met de FEI-statuten, procedures en wetgeving. Verder draagt ze zorg voor interne controle, risico evaluatie en externe auditoren. De hoofdverantwoordelijkheid is om risicos te identificeren en controleren, evenals er voor te zorgen dat deze adequaat gemanaged worden in de organisatie. De Ierse Brian Mangan werd gekozen tot voorzitter van deze commissie.

Bij de FEI bekleden meerdere Nederlanders belangrijke posities, waarvan de termijnen dit jaar nog niet afliepen. KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel (Den Dungen) blijft in de Nominations Committee, Hanneke Gerritsen (Ommen) blijft in de Para Equestrian Committee en Mieke van Tergouw (Epse) blijft in de Driving Committee. Raymond Grether (Haarsteeg) gaat uit de Reining Comittee omdat zijn termijn statutair afliep.

Persbericht KNHS

foto: www.melissen.net