CNV Metaaltechniek: Carglass-mensen krijgen breukvrije cao

19/11/2009 16:54

CNV Bedrijvenbond

Persbericht

CNV Metaaltechniek (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 19 november 2009


------

CNV Metaaltechniek sluit opbouwende korte termijn-cao met Carglass

Carglass-mensen krijgen breukvrije cao

De circa 800 medewerkers van autoruitenreparateur Carglass krijgen een cao die breukvrij is. Zo omschrijft onderhandelaar Ron Smeets van CNV Metaaltechniek het principeakkoord waarover hij deze week overeenstemming kreeg met de werkgever. "Mijn leden krijgen zelfs nog de ruimte om het voorgestelde beloningssysteem voor volgend jaar goed of af te keuren. Bij goedkeuring zit de eerstvolgende loonverhoging ook al in de knip. Dat noem ik een breukvrije overgang naar een volgend arbeidsvoorwaardencontract."

Het principeakkoord van nu strekt over de periode 1 juli 2009 tot aan 1 maart 2010. Per juli worden de lonen met 1,3 procent verhoogd, per 1 december van dit jaar ontvangt elke Carglass-medewerker een eenmalige uitkering van honderd euro. "Daarnaast worden de kwartaalbonussen gewoon uitgekeerd voor het laatste half jaar, toch goed voor maximaal 500 euro per werknemer", aldus Smeets.

Belangrijkste punt in het akkoord is echter het beoordelings-/beloningssysteem dat zou moeten ingaan per volgende cao, per 1 maart volgend jaar. Smeets: "Dat systeem beloont medewerkers op basis van persoonlijk geleverde prestatie. Maar wel met een vloer die gelijk is aan het inflatiecijfer. Koopkrachtbehoud is daarbij het kernbegrip. Voor de mensen geldt dan dat het alleen maar méér kan worden door eigen inspanning, nooit minder. Dat nieuwe beloningssysteem leggen we aan onze leden voor. Zij bepalen of het per 1 maart van kracht wordt. Die inspraak, en de andere elementen in het akkoord maken dat ik tevreden ben over dit principeakkoord."





http://www.cnvbedrijvenbond.nl

http://www.cnv.net