KNHS

Frank Kemperman voorzitter dressuurcommissie FEI 19 november 2009
Frank Kemperman

KOPENHAGEN (KNHS) - Frank Kemperman (54) is donderdag tijdens de General Assembly van de FEI in Kopenhagen met een ruime meerderheid gekozen als voorzitter van de dressuurcommissie van de FEI, de internationale overkoepelende paardensportbond. Kemperman, die was voorgedragen door de KNHS, is sinds 1993 directeur van het grootse hippische concours ter wereld, het CHIO Aachen. De in Groesbeek geboren Nederlander Kemperman woont tegenwoordig in Lanaken.

De tegenkandidaat voor de positie van voorzitter van het FEI Dressage Committee was het Poolse dressuurjurylid Wojciech Markowski. Kemperman heeft een indrukwekkend CV in de hippische wereld. Zo was hij directeur voor de Wereldruiterspelen in Aken 2006, een evenement dat bezocht werd door 600.000 bezoekers. Verder was hij verantwoordelijk voor het sportgedeelte van de Wereldruiterspelen in Jerez (2002), Den Haag (1994) en de Olympische Spelen in Sydney (2000). Ook is Kemperman sportief directeur van vele internationale evenementen, waaronder Indoor Brabant.

Binnen de dressuursport vond na de Olympische Spelen van Hongkong een revolutie plaats toen de Dressage Committee van de FEI aan de kant werd gezet en de Dressage Task Force hiervoor in november 2008 in de plaats kwam. Kemperman werd door de FEI gevraagd als voorzitter van deze Dressage Task Force. Een rol die hij met succes vervult. Als nieuwe voorzitter van de Dressage Committee kan hij doorgaan op het door de Dressage Task Force ingeslagen pad. De Task Force heeft vergaande voorstellen gedaan om de dressuur te vernieuwen op het gebied van jurering en de wedstrijdformule voor kampioenschappen. Over deze voorstellen wordt later op de middag gestemd tijdens de General Assembly.

De Dressage Committee bestaat verder uit: Thomas Bauer (GER), Margit Otto-Crepin (FRA), Anne Gribbons (USA), David Hunt (GBR), Elisabet Lundholm (SWE).

Persbericht KNHS

Foto Frank Kemperman door: www.melissen.net