Gemeente Waddinxveen


College kiest voor renovatie wedstrijdbad de Sniep

Het college stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met de renovatie van het wedstrijdbassin van zwembad De Sniep. Verder stelt ze ook voor het recreatie- en buitenbassin te slopen. Dat is financieel het meest haalbare om in Waddinxveen om een zwembadfunctie te behouden.

Het college heeft gekozen voor deze variant naar aanleiding van een rapport waarin meerdere varianten financieel met elkaar zijn vergeleken. In december maakt de gemeenteraad een definitieve keuze maken voor een van de varianten.

Â

In de strategische keuzes van 2007 heeft het college van B&W ervoor gekozen het zwembad te renoveren naar een wedstrijdbad, plus nieuw doelgroepenbad en de overige delen te slopen. Ook zou bekeken worden hoe de exploitatie verder geoptimaliseerd kan worden. Inmiddels heeft de gemeente een financiële vergelijking gemaakt van enkele varianten:
* Variant 1: Renovatie wedstrijdbad en nieuwbouw doelgroepenbad
* Variant 2: Renovatie wedstrijdbad en nieuwbouw wedstrijdbad
* Variant 3: Sluiten

* Variant 4: Renovatie zwembad naar een wedstrijdbad
* Variant 5: Renovatie van het bestaande zwembad.

Het college heeft gekozen voor variant 4. Uit het rapport bleek dit de goedkoopste variant. Deze variant kost met ingang van het begrotingsjaar 2011 circa ⬠58.000,- structureel per jaar minder dan wat er beschikbaar is in de begroting. Wethouder Dorenda Gerts: âSluiting van het zwembad in Waddinxveen is voor ons geen optie en maatschappelijk ongewenst. Het zwembad wordt nu in afgeslankte vorm behouden en dat is goed voor heel veel kinderen volwassenenâ.

Â

De medewerkers van het zwembad zijn gisteravond door wethouder Gerts op de hoogte gebracht van de voorkeur van het college.

De gemeenteraad van Waddinxveen is tijdens de raadsvergadering op 12 december aan zet om de knoop door hakken.

Â

Waddinxveen, 19 november 2009