Gemeente Waddinxveen


Waddinxveen ondertekent overeenkomsten ontwikkeling woningbouw Houtex

Op 18 november jongstleden hebben de Gemeente Waddinxveen, NS Poort en HBC Planontwikkeling de overeenkomsten rondom de ontwikkeling van de woning-bouwlocatie Houtex ondertekend. Hiermee is de weg vrij om op die locatie 95 grondgebonden woningen inclu-sief veertig appartementen te ontwikkelen.

In 2007 sloot de gemeente Waddinxveen een overeenkomst met NS Poort (voorheen NS Vastgoed). Daarmee verleende zij haar medewerking aan de ontwikkeling van woningbouw op de locatie Houtex, gelegen tussen het toekomstige nieuwe Centrum, de spoorbaan en het Burgemeester Warnaarplantsoen. Daarbij kreeg NS Poort tevens het ontwikkelrecht voor vijftig kavels in de wijk Triangel. Vanwege haar focus op de ontwikkeling van stationsgebieden heeft NS Poort besloten beide locaties over te dragen aan een andere partij. De gemeente heeft er daarom voor gekozen om drie nieuwe overeenkomsten op te stellen. Allereerst betreft het een overeenkomst, waarin de gemeente de overdracht van het ontwikkelrecht tussen partijen goedkeurt. Daarnaast zijn in twee aparte exploitatieÂovereenkomsten de randvoorwaarden vastgelegd voor de woningbouwontwikkeling op Houtex en de betreffende kavels in Triangel.

Woningbouw

Met het tekenen van de overeenkomsten is de weg vrij voor het ontwikkelen van Houtex als woningbouwlocatie. De gemeente is daarbij faciliterend: zij stelt de randvoorwaarden vast voor de ontwikkeling van de woningbouw en doorloopt de noodzakelijke planologische procedure. Conform de exploitatieÂovereenkomst mogen er 95 grondgebonden woningen, eventueel inclusief 42 appartementen, ontwikkeld worden.

Stedenbouwkundig plan

Het stedenbouwkundig plan Houtex, uitgangspunt voor de ontwikkeling van de locatie, biedt aan de zuidkant, nabij het toekomstige Centrum, plaats voor een appartementengebouw. Richting het noorden is er ruimte voor de eengezinswoningen. Centraal in het plan ligt een parkeervoorziening, in de vorm van een ondergrondse parkeergarage. Op het dak van de parkeervoorziening liggen tuinen van de woningen. Het stedenÂbouwÂkundig plan wordt getoetst door het kwaliteitsteam Centrum en de welstandsÂcomÂmisÂsie. Een goede stedenbouwkundige aansluiting op het Centrumplan staat daarbij centraal.

Â

Â

Waddinxveen, 19 november 2009