Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 19-11-2009

Verdachte straatroof aangehouden

TILBURG: De politie hield woensdagochtend een 22-jarige Tilburger aan. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de beroving van een 20-jarige Tilburger op het Transvaalplein. Dit gebeurde op 30 oktober. De gedupeerde was te voet en kwam vanuit de richting van het centrum, toen hij door een onbekende man werd aangesproken. Hij liet de 20-jarige een steekwapen zien en nam hem zijn mobiele telefoon af. De gedupeerde rende hierna weg.
De politie hield de 22-jarige man aan en stelde hem in verzekering voor verder onderzoek.

Tilburger aangehouden voor verduistering

TILBURG: De politie hield woensdagmiddag een 24-jarige man uit Tilburg aan voor verduistering. De man wordt ervan verdacht een auto, die hij in de omgeving van Utrecht had gehuurd, niet te hebben teruggebracht. De auto werd voor de woning van de verdachte aangetroffen. De auto is weggetakeld en zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bestuurder gestolen auto onder schot aangehouden

TILBURG: De politie hield woensdagmiddag de bestuurder van een gestolen auto aan de Ringbaan-Zuid. Omdat de bestuurder in eerste instantie weg wilde rijden en richting een agent reed, hebben twee agenten hun dienstwapen getrokken en op de bestuurder gericht. Hierna gaf hij zich over en kon hij worden aangehouden.

De politie zag woensdag rond 17.00 uur een gestolen voertuig rijden over de Blaakweg. De auto kwam vanaf de Rijksweg, waar het voertuig langs een scanapparaat van de KLPD, een zogenaamde ANPR, was gereden. Dit werd door een medewerker van de KLPD doorgegeven aan de meldkamer in Tilburg, die het bericht doorgaf aan surveillerende politieagenten. Deze keken uit naar de auto en zagen het voertuig richting de
Ringbaan-Zuid rijden. Hier werd de auto ingesloten door twee
politieauto's. Een van de auto's werd voor de gestolen auto gezet en de bestuurder kreeg een stopteken. De agenten stapten uit, maar de automobilist reed door. Omdat het erop leek dat de man de agent die op zijn auto af kwam lopen aan wilde rijden, trokken twee agenten hun dienstwapen. Ze sommeerde de automobilist uit te stappen en zijn handen op het dak van de auto te plaatsen. Dit deed de man. De 29-jarige jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is
aangehouden en in verzekering gesteld. In de auto werden gestolen kentekenplaten en een steekwapen gevonden. De auto, die eind maart in Breda was gestolen, is in beslag genomen voor onderzoek en zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Van de aanhouding op de Ringbaan-Zuid zijn meerdere passanten getuige geweest. Een automobilist reed vlak achter de gestolen auto, toen deze werd ingesloten. Omdat de bestuurder na de aanhouding doorreed, heeft de politie niet de kans gekregen de automobilist nazorg te verlenen. Mochten getuigen hier nog behoefte aan hebben, dan kunnen ze zich melden bij de politie via 0900-8844.

Man aangehouden in gestolen auto

TILBURG: De politie hield woensdag tegen 20.00 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan in een gestolen auto. Ook deze auto was langs het scanapparaat van de KLPD gereden, waarna door de KLPD contact werd gelegd met de meldkamer. De agent gaf door dat het voertuig op weg was richting Eindhoven. Bij Tilburg werd de auto door meerdere politiewagens ingesloten en kreeg de bestuurder een stopteken waaraan hij voldeed. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.
De auto was eind oktober weggenomen bij een woninginbraak in Hulten. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek en zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Politie houdt vrouw aan na levensgevaarlijk rijgedrag

TILBURG: De politie hield woensdagavond een bestuurster aan. Ze zou de plaats van een ongeval hebben verlaten en probeerde vervolgens aan de politie te ontsnappen. Tijdens een achtervolging bracht ze
medeweggebruikers, zichzelf en de politie in gevaar.

Iets na 21.00 uur kreeg de politie melding van een ongeval op de Korte Houtstraat. Een vrouw zou hier met een auto tegen een geparkeerde auto zijn gereden. De auto was vervolgens doorgeschoven tegen een
lantaarnpaal, die door de klap omviel en terecht kwam op een andere geparkeerde auto. De bestuurster was hierna weggereden. Volgens een getuige zou de vrouw dronken zijn.
De politie ging op zoek naar de bestuurster en zag de auto rijden op de Ringbaan Oost, rijdende in de richting van de Kempenbaan. De automobiliste negeerde het stopteken dat de politie haar gaf en ging er vandoor. Onderweg negeerde ze alle rode stoplichten en reed richting A58. De politie volgde de auto met licht- en geluidssignalen. Op de A58 richting Eindhoven slingerde de bestuurster met ongeveer 70 km/u gevaarlijk over de rijbanen en de vluchtstrook. Op het moment dat er een tweede politiewagen voor de auto kwam rijden en haar een stopteken gaf probeerde de vrouw de auto slingerend in te halen en doofde de lichten van de auto. Op een gegeven moment reed de vrouw ter hoogte van Moergestel met de auto de berm in en stopte hier. De agenten belette het haar vervolgens nog weg te kunnen rijden. De 23-jarige vrouw uit Vught is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Ze verklaarde hier speed te hebben gebruikt. De vrouw wordt verdacht van roekeloos rijden, rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld.

Twee verdachten van auto-inbraak aangehouden

TILBURG: Een getuige meldde woensdag even voor middernacht een auto-inbraak in de Groenstraat. De politie ging aan de hand van het signalement van de daders en de beschrijving van de auto op zoek. Op de Van Limburg Stirumlaan werd een auto met twee inzittenden gezien die aan de beschrijving voldeed. De inzittenden, een 27-jarige man uit Tilburg en een 37-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats zijn aangehouden. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Een ruit van het voertuig is ingeslagen en vervolgens namen de daders een navigatiesysteem. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bromfietser rijdt rond met nepwapen

TILBURG: De Taskforce Tilburg Veilig hield woensdag rond 22.00 uur een 18-jarige man uit Tilburg aan aan de Lage Witsiebaan. De man reed op een scooter waarop ogenschijnlijk een vuurwapen was gemonteerd. Het voorwerp was vastgemaakt op de kap aan de voorkant van het voertuig. Bij controle bleek het te gaan om een balletjespistool. De 18-jarige man is aangehouden en er moest gereedschap aan te pas komen om het nepwapen van de kap af te halen. De verdachte verklaarde dat hij uniek wilde zijn en daarom het neppistool, wat hij gekregen zou hebben, op zijn bromfiets had gemaakt.

Taskforce Tilburg Veilig is een aanvulling op het reguliere werk. Een team van 15 toezichthouders en politiemensen die zich richten op 5 thema's: berovingen op straat, fietsendiefstal, woninginbraak, mishandelingen op straat en vernielingen. Thema's waar burgers zich het meest aan ergeren. Zij werken pro-actief met het doel misdaad en overlast tegen te houden, te verstoren of te ontmoedigen. Dit doen zij in nauwe samenwerking met politie en gemeente. Deze aanpak verhoogt de objectieve veiligheid in de gemeente en het (subjectieve)
veiligheidsgevoel van de burgers.

47 bekeuringen bij bromfietscontroles

TILBURG: Woensdag werd door het politieteam Tilburg Binnenstad tussen 13.30 uur en 23.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de
Noordhoekring en de Spoorlaan. Er zijn 66 bestuurders gecontroleerd. Bij de controle zijn 47 bekeuringen uitgeschreven.
3 x rijden zonder rijbewijs

1 x niet op eerste vordering identificeren

11 x niet op eerste vordering kentekenbewijs ter inzage afgeven
8 x overschrijden van de constructiesnelheid

3 x defecte claxon

1 x het rijden op de verkeerde plaats op de weg

3 x richtingaanwijzer defect

6 x niet op eerste vordering ter inzage geven van het rijbewijs
3 x defecte verlichting

1 x defecte snelheidsmeter

1 x rijden zonder goede helm

1 x helm niet goed bevestigd

3 x niet kunnen tonen van verzekeringsbewijs

1 x defecte uitlaat

1 x gebruik snelheidsbegrenzer

Een van de bestuurders probeerde zich aan de controle te onttrekken. Na een korte achtervolging kon de man in de kraag worden gevat. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De 28-jarige man moest mee naar het politiebureau voor ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van
450 ug/l. De man bleek niet in bezit van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 19-11-2009 17:08 | © Regio Midden en West Brabant |