Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk a/d IJssel - Politie houdt twee verdachten van auto-inbraak aan

Nieuwerkerk a/d IJssel, 19-11-2009 o De politie heeft op woensdag 18 november twee mannen van 31 en 24 jaar uit Litouwen aangehouden op verdenking van auto-inbraak.

Rond 05.00 uur die ochtend kwam er een melding dat er twee mannen zich verdacht gedroegen en het Hitlandselaantje waren ingerend. De politie ging ter plaatse en zag op de s Gravenweg twee mannen lopen die aan het signalement voldeden. Bij het zien van de politie gingen de verdachten meteen de Batavierlaan in. Zij werden daar staande gehouden en de politie controleerde de tassen die de mannen bij zich hadden. In de tassen werden onder andere navigatiesystemen aangetroffen. Bij fouillering bleken de mannen ook elektronische apparatuur in hun jassen te hebben. De politie ging in de omgeving op onderzoek uit en aan de Rijskade bleken twee autos opengebroken te zijn. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten.

In de periode van vrijdag 6 november tot dinsdag 10 november zijn er in totaal 21 auto-inbraken geweest. Een week lang waren er geen inbraken tot op dinsdag 17 november in zes autos werd ingebroken. Op woensdag 18 november werd er in twee autos ingebroken. Tot nu toe heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Een 39-jarige Roemeen werd op maandag 9 november aangehouden en twee Litouwers van 31 en 24 jaar werden op woensdag 18 november aangehouden.

Extra surveillance De politie surveilleert extra in de nachtelijke uren in verband met de auto-inbraken: zowel te voet als op de bike en zowel in uniform als in burger. De ogen en oren van inwoners zijn bij het pakken van de auto-inbrekers ook nodig, daarom verzoekt de politie buurtbewoners direct 112 te bellen als zij iets verdachts in de wijk zien. Ook adviseert de politie automobilisten om geen waardevolle spullen achter te laten in de auto, ook niet als de eigenaar maar korte tijd weg is.

Nog een aantal tips om auto-inbraken te voorkomen: Doe de auto op slot Laat geen waardevolle spullen achter in de auto Parkeer de auto in het zicht op een verlichte parkeerplaats Verwijder zo mogelijk de houder van navigatieapparatuur (en de afdruk van de zuignap)