Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


19 nov 2009

Eindhoven beloont het beste veiligheidsidee

Eindhoven reikt dit jaar voor de zevende keer de Rein Welschen Veiligheidsprijs uit. Het is een beloning voor een goed initiatief of project dat bijdraagt aan een veiliger Eindhoven. Oud-burgemeester Rein Welschen is initiatiefnemer van de prijs. Deze week maakte de gemeente de vier genomineerden bekend.

De genomineerde projecten en initiatieven zijn:
1. Leerlingen als mediators: Brede school De Zevensprong heeft kinderen uit groep 7 en 8 getraind als mediator.
2. Preventieproject `Vlam in de pan': Pleincollege Praktijkschool Eindhoven bereidt leerlingen voor op situaties waar brandgevaar bestaat, leert ze brandwonden te behandelen en kleine blusmiddelen te hanteren.

3. Een veilige wereld, ook digitaal: Saltoschool de VierRing wil ervoor zorgen dat kinderen op een veilige en bewuste wijze gebruik maken van de digitale mogelijkheden.

4. Autoluwe speelstraat: Sandra de Koning bedacht het idee om haar straat tot een verkeersluwe straat om te bouwen waar kinderen veilig kunnen spelen.

Iedereen kan tot 6 december stemmen op de genomineerden, waarna de gemeente op 16 december bekendmaakt wie gewonnen heeft. De prijs bestaat uit een wisseltrofee en een geldbedrag voor de eerste, tweede en derde prijs.