Gemeente Almelo

Hoe maken we Almelo KleurRijk?

19 november 2009 - Vindt u het ook belangrijk dat autochtonen en allochtonen goed samenleven, wonen en werken in onze stad? Denkt u ook dat het voor de toekomst van uzelf of die van uw kind van belang is dat er van ieders kwaliteiten goed gebruik wordt gemaakt in Almelo? Kom dan naar één van de stadsdeelgesprekken over integratie. Ook bij u in de buurt is een stadsdeelgesprek

De wethouder van Integratie en enkele ambtenaren horen graag van u wat goed gaat en wat beter of anders moet. De gemeente heeft in een praatstuk een aantal algemene ideeën over integratiebeleid op papier gezet. Onder leiding van Mohammed Elhamdaoui kunt u met hen en met elkaar discussiëren over het toekomstige gemeentelijk beleid en uw eigen inbreng daarin. De gemeente kan namelijk integratie niet "organiseren". Echte integratie vindt plaats door persoonlijke contacten over gezamenlijke belangen in de straten, in de scholen, in de bedrijven en in de verenigingen. De gemeente wil daarom met u bespreken wat er volgens u moet gebeuren in de stad, in uw straat, in uw club of de school van uw kind. De enige voorwaarde om mee te mogen praten is dat u niet discrimineert of racistische taal gebruikt.

De data zijn:

23 november stadsdeel Zuidoost, De Schoppe, Clematisstraat 2a, tel. 815572

26 november stadsdeel Noordoost, De Trefhoek, Ootmarsumsestraat 249,

tel. 861345

3 december stadsdeel Centrum, De Kolk, Bornsestraat 19, tel. 851071

7 december stadsdeel Noordwest, Eninver, Apollolaan 1, tel 851485

Uiteraard mag u samen komen met familie, vrienden en buren. U hoeft niet in uw eigen stadsdeel te komen. Als een andere dag beter uitkomt, bent u elders ook welkom. Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs en hebben uw inbreng en inzet hard nodig! De koffie/ thee staat klaar vanaf 19:30.

Voor meer informatie kunt u bellen met de projectleiders mevr. D. Kraan (541477) of mevr. E. Houpst (541737). E-mailen kan ook: kleurrijkalmelo@almelo.nl.