Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

PERSBERICHT
Utrecht, 24 april 2009

Jongeren nomineren gemeente voor Jong Lokaal Bokaal Beloning voor positief jeugdbeleid

Tot 5 juni kunnen alle Nederlandse gemeenten genomineerd worden voor de Jong Lokaal Bokaal. Het schouderklopje is voor gemeenten die niet alleen veel doen voor jongeren, maar ze ook laat meedenken en hun ideeën vertaalt in goed beleid. Via de website www.jonglokaalbokaal.nl kunnen jongeren en vertegenwoordigers van de gemeente aangeven waarom hun gemeente de prijs verdient. De Jong Lokaal Bokaal is een initiatief van de Nationale Jeugdraad (NJR) en het programmaministerie Jeugd en Gezin.

Zowel jongeren als vertegenwoordigers van de gemeenten kunnen aangeven waarom hun gemeente in aanmerking moet komen voor de bokaal. De genomineerden worden later dit jaar bezocht door jongerenteams van de Hogeschool Utrecht die ter plaatse bekijken hoe het is gesteld met de participatiemogelijkheden van jongeren. Op basis van vraaggesprekken met ambtenaren, jongerenwerkers en vooral jongeren zelf, bepalen de teams in samenspraak met een jury welke gemeenten een plaats in de finale verdienen. De Jong Lokaal Bokaal wordt op 19 november 2009 door minister Rouvoet uitgereikt.

Vorig jaar ging de prijs naar de Zeeuwse gemeente Borsele. Borsele toonde zich een kleine plattelandsgemeente met grote ambities. Met onder andere haar jongerenhuisvestingsbeleid en oog voor het talent van jongeren liet zij zien de prijs verdiend te hebben. Ook Den Haag en Capelle aan den IJssel scoorden goed op het gebied van jongerenparticipatie.

Kijk voor meer informatie op www.jonglokaalbokaal.nl

Noot voor redactie,