Provincie Friesland


PERSBERICHT

Nummer: TL 251
Datum: 16 september 2009

Tien nominaties voor vormgevingsprijs van Fryslân

Voor de vijfde Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving van de provincie Fryslân heeft de jury tien ontwerpen genomineerd. Er zijn 58 inzendingen. Alle voorkomende disciplines van ontwerpen en vormgeving kunnen voor de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving in aanmerking komen. De vormgevingsprijs wordt uitgereikt als erkenning voor het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen een opdrachtgever en een ontwerper. Daarbij staan het ontwerpproces, de toegevoegde waarde en het belang voor de gemeenschap centraal. De prijswinnaar en de eervolle vermeldingen worden op 19 november a.s. bekend gemaakt. De provincie hoopt met deze prijs voor vormgeving een impuls te geven aan de ontwikkeling van en de belangstelling voor vormgeving in Fryslân.

De genomineerden zijn:


* Barbara Jonkers voor de boeken 'De koude kruistocht/De kâlde krústocht', in opdracht van Uitgeverij Bornmeer.
* Rudmer van Hulzen (BWH ontwerpers) voor het boekje 'Het voordeel van vormgeving', in opdracht van Stichting Keunstwurk.
* Rudmer van Hulzen (BHW ontwerpers) voor het 'Jaarverslag 2006/Jaarplan 2007', in opdracht van het Openbaar Ministerie Arrondissementsparket Leeuwarden.
* Douwe Huitema (BHW ontwerpers) voor huisstijl en boekje 'De Boer en Egberts Advocaten', in opdracht van De Boer & Egberts Advocaten.
*Scholtens & Baijings voor 'Woven Willow", Aldo Bakker voor 'Porceain tableware', Christien Meindertsma voor 'The flax project'. Drie series producten in verschillende materialen in opdracht van Thomas Eyck.
* Saskia Zuiderduin voor de armband 'Ring van Tijd', in opdracht van mevrouw M. Arendsen.
* Gerjan Huzen voor het systeem voor akoestische panelen 'U.S.O. unidentified soundabsorbing object', in opdracht van Emmelkamp BV.
* Jurjen van Hulzen voor de mobiele rustplek 'It Hûske', in opdracht van Academie Minerva.
* Klaas Bokma voor het plaatmateriaal 'LYKL 1'.
* Henk Rusman voor het hekwerk 'Erfafscheiding', in opdracht van de heer en mevrouw Feenstra.

Alle ontwerpen worden van 19 november tot en met 13 december 2009 in Keramiekmuseum Princessehof, Grote Kerkstraat 11 in Leeuwarden tentoongesteld. Voor openingstijden zie www.princessehof.nl .

Prijsuitreiking
Op donderdagmiddag 19 november 2009 maakt gedeputeerde Jannewietske de Vries de prijswinnaar en de eervolle vermeldingen bekend. Het team, bestaande uit de ontwerper en de opdrachtgever van het winnende ontwerp, krijgt een bedrag van E 5.000,- en een oorkonde. Teams met een eervolle vermelding krijgen E 500,-.


---- --