Ingezonden persbericht



---



Spelen met de belofte van theater en de onweerstaanbare aantrekking van dans: een lichaam, beweging en veel zweet.

"I can take any empty space and call it a stage. A man walks across this empty space whilst someone else is watching him, and this is all that is needed for an act of theatre to be engaged." (The empty space, Peter Brook, 1963)

De jonge Zweedse choreograaf Daniel AlmgrenRecén begint zijn nieuwe werkplaatsproductie bij hetveem theater met een fris uitgangspunt. Hij neemt de basis van theater zoals het is: een podium, een performer, het publiek, en gaat uit van de onweerstaanbare aantrekkingskracht tussen een performer die wil bewegen en publiek die beweging wil ervaren. Performer Fabián vertrekt in Dance(Fabián) met zijn publiek naar een intellectuele, emotionele en fysieke beleving.

Dance(Fabián) weerspiegelt Daniel's verwondering over de ontwikkeling van persoonlijke uitgangspunten en verwachtingspatronen. Net als bij alle menselijke processen worden ze continu beïnvloed. Ze blijven in beweging en zijn (on)verwacht veranderlijk.

Dance(Fabián) van Daniel AlmgrenRecén is de nieuwste hetveem werkplaatsproductie van het seizoen 09/10 en te zien op woensdag 18 (try-out) t/m zondag 22 november, 20.30u in hetveem theater. De voorstelling gaat in première op donderdag 19 november.

Daniel AlmgrenRecén (ZWE) studeerde af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam en werkt als danser en performer. Als choreograaf creëert hij voorstellingen op de grens van dans, performance en beeldende kunst. Hij onderzoekt concept en constructie en ontwikkelt ideeën om de poëzie van het lichaam tot zijn recht te laten komen. Bij hetveem theater maakte hij in april 2009 de werkplaatsproductie WBIR in samenwerking met Tashi Iwaoka en Aitana Cordero. Hij is medeoprichter van het performance platform en collectief Gross und Stark (www.grossundstark.com) www.daar.se

regie Daniel AlmgrenRecén dans Fabián Santarciel de la Quintana kostuum, decor Theresia Knevel dramaturgie Igor Dobricic coach Gonnie Heggen licht Stefan Mirck


---