Ingezonden persbericht


Almere, 10 november 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 47-48

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl

zonovergoten pop en rock met een flinke scheut country Venice- Theaterconcert

Venice werd in Nederland vooral bekend dankzij een optreden in het radio- en tv-programma 'Twee Meter Sessies' van Jan-Douwe Kroeske. De band bracht van diezelfde opnames een album uit en ontving daarvoor een Gouden Plaat. Vanaf dat moment heeft Venice een enorme fanschare in Nederland. Ruim 30.000 mensen bezochten de theatertour in 2006. Sindsdien veroverde Venice ook omringende landen als Duitsland, Engeland en Scandinavië.

Venice bestaat uit de broers Michael en Mark Lennon en hun neven Kipp en Pat Lennon en is afkomstig uit Venice Beach, Californië. Hun uitzonderlijke samenzang heeft de band en haar leden in staat gesteld om the touren en op te nemen met een aantal grote namen uit de muziekindustrie zoals Elton John, Phil Collins, Sting, Ozzy Osbourne en Bruce Springsteen. De band, met de typische 'New Californian Sound', brengt pop en rock met een flinke scheut country in de aloude zonovergoten traditie van The Eagles, The Beach Boys en Crosby, Stills, Nash & Young. Hun muziek is een smeltkroes van alle invloeden die ze opdoen in deze kleine eclectische en cultureel veelzijdige gemeenschap aan de Stille Oceaan. Mede daarom wordt de band geroemd door collega musici als Jackson Browne en David Crosby, wiens invloeden ook duidelijk hoorbaar zijn.

Ook dit jaar doet Venice weer de Nederlandse theaters aan met een fantastisch concert. Met na afloop natuurlijk weer een uitgebreide meet en greet met de muzikanten!

"Venice is the best vocal group in America right now . (.) I've told everybody I could find that they were the best. This is my favourite band in the world" - David Crosby

"It's such a pleasure to play with these guys, because they have that power." - Jackson Browne

Donderdag 19 november 20.15 - 22.15 uur
Prijs Rang 1 E 30,- | Rang 2 E 27,50 | Rang 3 E 25,- | Rang 4 E 17,50

Foto: Rob Shanahan

hilarische succesmusical
The Full Monty

Geen baan meer. Geen vrouw meer. Geen toekomst meer. En wat doe je dan, als je ineens een groot bedrag aan alimentatie moet ophoesten en je het contact met je enige zoon dreigt te verliezen? Dan begin je een stripact, samen met je vrienden die ook werkeloos zijn.

Door de economische crisis raken grote groepen arbeiders hun baan kwijt. De werkeloze arbeider Berry, die de alimentatie voor zijn zoon niet kan betalen en grote problemen met zijn ex heeft, gaat op zoek naar een bron van inkomsten.
Als hij ziet hoe de vrouwen in de stad uit hun dak gaan bij een Chippendales-achtige voorstelling en uitrekent hoeveel geld die show heeft opgeleverd, bedenkt hij samen met vijf mede-werkelozen een stripact. Er is alleen één klein probleem: de zes werkeloze mannen zijn niet bepaald de meest sexy jongens en niet in de wieg gelegd voor een striptease-act. Er zit maar 1 ding op: de enige manier om deze act te laten slagen, is om vrouwen naar binnen te lokken door hen te beloven dat ze zich écht helemaal blootgeven (to go the "Full Monty").

De makers van de succesvolle Nederlandse musicals 'Wat Zien Ik?!' en 'Op Hoop van Zegen', vertaler/bewerker Allard Blom en regisseur Paul van Ewijk, zijn verantwoordelijk voor de Nederlandse versie van The Full Monty.

Charly Luske, die eerder bejubeld werd om de rol van Geert in 'Op Hoop van Zegen', is te zien als de vrijgevochten Berry en in de rol van zijn goede vriend Dave is Zjon Smaal te zien. In de vrouwenrollen zijn onder andere Ellen Evers en Bettina Berger (Onderweg naar Morgen) te zien. Een talentvolle cast en een live orkest zorgen voor een onvergetelijke avond.

Ruud de Graaf - Producent/Zakelijke Leiding & Tourneeplanning, Hans Cornelissen - roducent/Artistieke Leiding & Casting, Terrence McNally - Verhaal, David Yazbek - Muziek & Liedteksten, Paul van Ewijk - Regie, Allard Blom - Vertaling/Bewerking, Merlijn de Vries - Choreograaf, Franc Pappot - Muzikale Leiding/Piano, Niels Mathot - Decor, Pelle Herfst - Lichtontwerp, Arno Bremers - Kostuumontwerp

vrijdag 20 & Zaterdag 21 november 20.15 - 22.15 uur Prijs Rang 1 E 37,50 | Rang 2 E 35,- | Rang 3 E 32,50 | Rang 4 E 25,-

Foto: Roy Beusker

caribische cross-over, braziliaanse zouk, salsa & reaggae Intwine- Theaterconcert

Intwine behoort nu al een aantal jaar tot de top van de Nederlandse muziek en is vooral bekend als rockband.

Met de 'Rumshop Sessions' gaat Intwine terug naar zijn roots met akoestische én Caribische cross-over uitvoeringen van hun eerder uitgegeven albums. Alle tracks zijn opnieuw gearrangeerd in stijlen zoals Zouk, salsa en reggae.

De naam 'Rumshop Sessions' is afgeleid van 'rum shops', populair in de hele Cariben vanwege de verkoop van alcoholica, mooie sigaren en andere tabakswaren. Maar vooral ook door de lokale muziek die de rum shops de sfeer geven die ze uniek maakt in de wereld.

De theatertour van 2007 lokte niet alleen de fans naar het theater maar verraste ook de doorgewinterde theaterbezoeker. Intwine is dit jaar helemaal terug met nieuwe bandleden, een nieuw album en met een nieuwe Rumshop Sessions tour.

Roger Peterson - vocals

Jon Symons - guitar

Jacob Streefkerk - guitar

Eric spring in 't Veld - drums

Pablo Penton - bass

Regie & Productie:

Intwine

Vrijdag 20 november 16.00 - 18.00 uur
Prijs E 17,50

Fotograaf: Intwine

SENSUALITEIT EN BEZIELING
Carmen Gomez Inc. - Jazz

Carmen Gomes is de goudblonde, Hollandse blikvanger van haar band Carmen Gomes Inc. Op het afwisselend scheurende en strelende geluid van gitarist Folker Tettero en voortgedreven door de stuwende kracht van bassist Peter Björnild en drummer Marcel van Engelen balanceert ze al een kleine vijftien jaar tussen de jazz, blues en soul. "Als Carmen Gomes de blues zingt, klinkt ze alsof ze zo van het katoenveld is afgeplukt," schreef Het Parool. Vanaf Gomes' prille jeugd is Nina Simone haar grote voorbeeld. Deze Hogepriesteres van de Soul zong zoals ze leefde: veelbewogen, en dat is te horen in haar liedjes als 'My Babe Just Cares For Me', 'Ain't Got No / I Got Life' en 'Don't Let Me Be Misunderstood'. In het theaterconcert 'I put a spell on you' zal Gomes laten horen dat zij een zelfde sensualiteit en bezieling bezit.

Zang: Carmen Gomes · gitaar: Folker Tettero · bas: Peter Björnild · drums: Marcel van Engelen

De Volkskrant: "Gomes heeft een bevallige, bluesy stem die balanceert tussen sensuele overgave en beheersing."

Trouw:
"Het belangrijkste is nog wel dat ze de blues heeft. Niet letterlijk in de zin dat ze de blues zingt - wat ook af en toe wel gebeurt - maar in de zin dat haar stembuigingen doordrenkt zijn van alles waar de blues voor staat."

zaterdag 21 november 20.15 - 23.00 uur
Prijs E 17,50

Foto: Cees van de Ven

INTENS PIANOSPEL
Albena stoyanova - Klassieke muziek

Intens pianospel van de Bulgaarse pianiste Albena Stoyanova in een Partita van Bach, een Sonate van Mozart, een Ballade van Chopin en een vrolijk werk van haar landgenoot Vladigerov. Kom alvast in de stemming tijdens een smakelijke zondagsbrunch in Café Restaurant Waterfront.

Zondag 22 november 13.00 - 15.00 UUR
Prijs E 15,- Voorafgaand een uitgebreide brunch in Waterfront voor E 19,75

beeldende, humorvolle en muzikale voorstelling over 'tijd' Later 8+ - Jeugdtheater

Wat is tijd? Augustinus van Hippo schreef 500 jaar geleden: "Zolang niemand het mij vraagt, weet ik het precies. Maar als ik het iemand probeer uit te leggen, lukt dat niet".

De broers Albert en Otto kunnen met de tijd spelen. Ze willen de tijd manipuleren en de loop der dingen zelf bepalen. Maar snel wordt duidelijk dat de tijd met hen speelt. De tijd is ze te snel af, loopt achteruit, versnelt, kruipt, staat stil, vliegt of slaat op hol. Ze belanden van de ene vreemde situatie in de andere: ze worden oud in één minuut, kopjes vallen heel, regendruppels hangen doodstil in de lucht en de meubels lijken van elastiek te zijn. Ze komen zichzelf tegen, maken steeds dezelfde fout, komen vast te zitten in een stilstaand beeld en ontmoeten steeds nèt niet die mooie jonge vrouw .

Op lichtvoetige wijze speelt Unieke Zaken in Later een spel met werkelijkheid en fantasie, met droom en illusie.

Regie Vincent de Rooij
Spel Peter Bolten en Herman Bolten
Muziek Fiora Beuger
Decor Thierry van Raay
Lichtontwerp Bart-Jan Oosting
Fotografie Bart-Jan Oosting

zondag 22 november 19.30 - 21.30 uur
Prijs E 12,50 | Jeugd t/m 14 jaar E 10,-

brigitte kaandorp met haar nieuwste show
''zó is niet alleen goed, maar misschien wel haar beste show'' Algemeen Dagblad

U wordt onthaald op een heldere, overzichtelijke show waarin Brigitte heldhaftig terrein terug wint op de wanorde om ons heen. Ze trekt een paar ferme conclusies en u keert tenslotte huiswaarts met enkele nuttige, bruikbare zekerheden. Het wordt kortom een avond van stavast. Tenminste, dat is het plan.
Het kan natuurlijk altijd zijn dat er andere dingen gebeuren, tussendoor. Dingen die niet de bedoeling waren of die zich toevallig aandienen. Dingen die Kaandorp per ongeluk overkomen en die ze juist helemaal niet van plan was. Dat weet je nooit met Kaandorp...

In 2006 ontving Brigitte Kaandorp een Gouden Harp voor haar gehele oeuvre. November 1983 won ze het cabaretfestival Cameretten - inmiddels zit Brigitte 25 jaar in het vak!

De pers schreef over haar Zó:

"Kaandorp is weer op haar best" - NRC

"Ze kan het nog steeds, een zaal platspelen met onzin" - de Volkskrant

"Brigitte Kaandorp is weer ouderwets goed op dreef" - Trouw

"De liedjes zijn fijnzinnig en intiem" - Telegraaf

"Kaandorp in hilarische gidsfunctie" - Dagblad van het Noorden

"Het is weer piesen in de broek van het lachen" - de Volkskrant

dinsdag 24 t/m zaterdag 28 november 20.30 - 22.30 uur Prijs: Rang 1: E 27,50 | Rang 2: E 25,- | Rang 3: E 22,50 | Rang 4: 15,-

Fotograaf: Patricia Steur

Noot voor de redactie /