Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Broekstreek in woord en beeld

Wij zijn trots op het feit dat de Kroniek van de Broekstreek na 5 jaar gereed is. Onze rijke regionale geschiedenis is herkenbaar en vertrouwd opgetekend in een prachtig, 300 bladzijden tellend, boek. Op een avond voor genodigden wordt het eerste exemplaar van de Kroniek aangeboden aan burgemeester Van Oosterhout. De burgemeester zal dan tevens de expositie Broekstreek in woord en beeld openen.

De expositie toont in aanvulling op de Kroniek onder andere voorwerpen uit het verre verleden, niet in het boek opgenomen foto's en unieke filmbeelden van de Broekstreek. De expositie is voor iedereen gratis te bezoeken op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 november van 14.00 tot 17.00 uur en s'avonds van 19.00 tot 21.00 uur in café Centrum (Popken). Tijdens de openingstijden van de expositie worden de (bestelde) boeken verkocht. Wij stellen het op prijs dat u dan, de door u bestelde boeken komt halen.

De Broekstreek is het gebied in het zuiden van het Nationaal Landschap Drentsche Aa en omvat de dorpen Amen, Eldersloo, Eleveld, Ekehaar en Geelbroek. Op www.debroekstreek.eu vindt u informatie over de verschillende activiteiten die de diverse verenigingen en stichtingen binnen de Broekstreek organiseren.