Dienstenbond CNV

Nieuws

18 november 2009

Verzoek om overleg met directie Drukkerij de Vries

CNV Media heeft een brief naar uw directie gestuurd. Reden hiervoor waren de maatregelen die de directie wil doorvoeren. Dit zou gebeurd zijn na overleg met de FNV. We hebben contact met FNV collega's gehad en van overleg met de bestuurder is geen sprake geweest. Vandaar dat we graag als bonden met uw directie om de tafel willen.

Tijdelijke maatregelen
Er is besloten de oudejaarsbijeenkomst 2009 niet door laten gaan. Het aantal verlofuren moet terug worden gebracht naar 100 uren of minder.
De feestdagenuitkering wordt volgend jaar niet uitgekeerd. De overuren worden volgend jaar niet meer berekent over het netto-uurloon, maar op basis van de klokurenmatrix van de cao. En over de persoonlijke toeslag van medewerkers wordt geen cao-verhoging meer betaald.

Sommige maatregelen met de OR af te spreken, maar andere wel met de vakbond
We kunnen ons voorstellen dat deze maatregelen, waar de OR haar instemming al verleend zou hebben, leiden tot onrust in het bedrijf. Uiteraard hebben we begrip voor de slechte economische situatie, de omzetdaling en dat de winst hierdoor onder druk komt te staan. Wij hebben dit aan uw directie in een brief laten weten, omdat wij van mening zijn dat sommige van de aangekondigde maatregelen de instemmingsbevoegdheid van de OR te boven gaan. Uw directie moet hiervoor dispensatie aanvragen bij cao-partijen.

Indien er geen gesprek plaatsvindt
Indien uw werkgever onverhoopt de maatregelen doorzet die buiten de bevoegdheid van de OR liggen, zullen wij onze leden die hier niet mee akkoord willen gaan, op hun verzoek, bijstaan in een eventuele procesgang. Vooralsnog gaan we er vanuit dat het zover niet hoeft te komen en uw werkgever CNV media en de andere collega bond zal uitnodigen voor overleg.

Uw mening telt
Het is voor ons van belang wat u van de situatie vindt. Wat voor u en uw collega's de grootste pijnpunten zijn. Uw mening en die van u collega's telt. Dus schroom niet uw opmerkingen of vragen aan ons te sturen. Neem gerust contact op met uw bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken op telefoonnummer 0512-583 440 of nog sneller per e-mail g.seffinga@remove-this.cnvdibo.nl