Dienstenbond CNV

Nieuws

18 november 2009

Opnieuw grote reorganisatie bij Swets

De Swets Group in Engeland heeft besloten de Operations activiteiten in Nederland, Lisse, in 2010 over te brengen naar het Verenigd Koninkrijk. CNV Dienstenbond werd getipt door leden en enige dagen later hebben wij de onderliggende stukken ontvangen van de directie.

Na de laatste reorganisatie in Lisse enige tijd geleden en de reorganisatie bij Frencken in Eindhoven eerder dit jaar is dit de derde klap voor de werknemers van Swets.

De directie geeft als argumenten aan, de veranderingen in de wereldeconomie, maar met name toch ook financiële redenen. Kortom, wordt van Lisse nu een sterfhuisconstructie gemaakt of is er ook nog een toekomst voor Swets in Lisse?

Het trieste resultaat is dat in de plannen 72 werknemers hun baan verliezen en dat in een tijd dat nieuwe banen niet voor het oprapen liggen. Opnieuw een enorme aderlating voor Lisse, temeer het gemiddelde dienstverband ruim boven de 17 jaar ligt.

CNV Dienstenbond kan niet anders dan stellen dat dit een heel trieste ontwikkeling is. Wij gaan op korte termijn overleg voeren met de directie om aanvullende informatie te verkrijgen. In deze tijd moet getracht worden werkgelegenheid vast te houden en te borgen.

Verleden jaar hebben wij hard geknokt om een beter Sociaal Plan te krijgen. Er zijn diverse acties georganiseerd en uiteindelijk heeft de directie met de OR een Sociaal Plan afgesloten, dat beter was dan dat zij met de vakbonden wilden afsluiten. CNV Dienstenbond heeft zich toen op het standpunt gesteld dat het resultaat belangrijker was dan de manier waarop.

Ditzelfde Sociaal Plan ligt nu opnieuw op tafel. Echter, de arbeidsmarkt is wel fors veranderd. CNV Dienstenbond wil zich derhalve hard maken om het aantal ontslagen waar mogelijk te beperken, de begeleiding naar ander werk aan te scherpen om op die manier te voorkomen dat mensen in de WW terecht komen.

Zoals aangegeven zullen wij op korte termijn om tafel gaan zitten met de directie om bovenstaande te bespreken.
Zodra daarover ontwikkelingen te melden zijn zullen wij dat zeker doen!

Heeft u vragen of opmerkingen, mail deze dan naar de onderhandelaar van CNV Dienstenbond, Richard Leloux, r.leloux@remove-this.cnvdibo.nl