FNV Bouw

Vaker misbruik collectief ontslag

Steeds meer werkgevers omzeilen de wet Melding Collectief Ontslag door werknemers deals aan te bieden bij ontslag. Dat schrijft het Financiëele Dagblad vandaag op basis van conclusies van onder andere FNV Bouw en het UWV. Bedrijven hebben een meldingsplicht bij uitkeringsinstantie UWV als er twintig of meer mensen ontslagen moeten worden. Door individuele ontslagafspraken te maken kan het collectief ontslag onder de twintig blijven. Zo worden vakbonden buiten de deur gehouden en dus werknemers benadeeld die geen of een slechte deal krijgen aangeboden.

Edwin Jonkman, advocaat bij FNV Bouw zegt het duidelijk in het FD: "In mijn ogen brengt het misbruik met zich mee. Ik kan me voorstellen dat werkgevers die meer dan twintig werknemers willen ontslaan, dat gefaseerd zullen doen." Voor de vakbond is het echter heel moeilijk om daar de vinger achter te krijgen. "Ook werknemers weten vaak niet hoeveel mensen er in totaal ontslagen worden", aldus Jonkman. FNV Bouw wil dat individuele deals, zogenoemde beëindigingsovereenkomsten, ook onder de meldingsplicht komen te vallen.

Werkgevers zijn vanaf twintig ontslagen verplicht om de bonden en het UWV bij de ontslagafspraken te betrekken. Beide partijen zullen dan alles in het werk stellen om ontslagen te voorkomen of goede collectieve afspraken te maken. Individuele deals vallen daarbuiten en dat werkt rechtsongelijkheid in de hand. Het kan betekenen dat de overige ontslagen veel goedkoper afgehandeld kunnen worden omdat de vakbonden niet bij de afspraken betrokken worden. Maar ook is mogelijk dat de 'deals' voor de werknemers helemaal niet voordelig zijn; zo kan hem worden voorgespiegeld dat hij bij aantrekken van het werk mag terugkomen als hij nu maar zonder ontslagvergoeding akkoord gaat.

Veel minder bedrijven hebben zich aangemeld voor collectief ontslag dan in tijden van crisis gebruikelijk is, zo blijkt uit cijfers van het UWV Werkbedrijf. De FNV heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om uitleg gevraagd.