Partij voor de Vrijheid (PVV)

AO Importbruiden - Inbreng
woensdag 18 november 2009

Vz,

We hebben het vandaag over partner- en gezinsmigratie: de ware motor achter de voortgaande massa- immigratie!

Dit type migratie is er bijvoorbeeld debet aan dat de Marokkaanse en Turkse gemeenschap in ons land nu resp. 341.000 en 378.000 mensen telt.

De partner en gezinsmigratie is dus door bijzonder veel mensen aangegrepen om verblijfsrecht in Nederland te krijgen. Ook door kwaadwillenden, die met schijnrelaties de boel op kinderlijk eenvoudige wijze bedonderden!

Laten we kijken naar de praktijk: we weten dat heel veel allochtonen een partner uit het land van herkomst halen.
Na drie jaar krijgt die partner zelfstandig verblijfsrecht. Dan is het verblijfsrecht niet meer afhankelijk van de relatie waarmee het verkregen is.

Veel relaties duren dan ook niet veel langer dan die 3 jaar, waarna beide partners weer nieuwe partners uit het land van herkomst halen. En die nieuwe partners doen dat op hun beurt ook vaak weer!

Dit sneeuwbaleffect van ketenmigratie heeft er voor gezorgd dat letterlijk halve dorpen uit het Marokkaanse rifgebergte en het Turkse Anatolië naar Nederland zijn geïmporteerd.
En we zien dagelijks de desastreuze effecten van die massa-immigratie op onze samenleving! Die is hierdoor gewoon helemaal ontwricht!

Maar alsof we helemaal geen immigratie- en integratieproblemen hebben, staan de sluizen nog steeds wagenwijd open.
De partner- en gezinsmigratie is vorig jaar weer met duizenden personen gestegen en wordt door dit kabinet nota bene versoepeld door het makkelijker te maken om ouders naar Nederland te halen!

Het kabinet zegt nu wat aan de partner- en gezinsmigratie te willen doen, maar de PVV- fractie kan helaas slechts concluderen dat het kruimelwerk is. Het pakketje maatregelen van het kabinet is niets meer en niets minder dan gerommel in de marge!

Vz,

Om de uit de klauwen gelopen massa-immigratie en de daaraan verbonden islamisering van onze samenleving te stoppen, wil de PVV zoals een bekend een immigratiestop instellen voor mensen uit moslimlanden!

Maar daarnaast zijn v.w.b. de partner en gezinsmigratie hele doeltreffende maatregelen te nemen die de problemen veel serieuzer aanpakken dan het kabinet nu doet. Het kabinet laat de meest noodzakelijke aanscherpingen van het partner- en gezinsmigratiebeleid helemaal achterwege.

Eén zo'n cruciale maatregel is het oprekken van de termijn waarna partner en gezinsmigranten zelfstandig verblijfsrecht krijgen. Zoals gezegd is die termijn nu slechts drie jaar, waardoor het sneeuwbaleffect van de ketenmigratie welig tiert!

De PVV wil dat dit zelfstandig verblijf pas na 10 jaar wordt verkregen. Ik vraag het kabinet om dat voorstel z.s.m. over te nemen. Anders blijf je zitten met gezinsmigranten die veel te snel andere gezinsmigranten naar Nederland halen, die dat op hun beurt ook weer doen!

In het verlengde van die ketenmigratie ligt een ander cruciaal punt dat dit kabinet laat liggen. En dat is het absurde feit dat er niet eens een limiet is gesteld op het aantal partners dat één iemand achter elkaar naar Nederland kan halen.

Er zijn zat voorbeelden van bijv. Marokkanen die wel 8,9 of 10 verschillende partners achtereen uit het land van herkomst halen. Ik vraag het kabinet om aan deze waanzin echt z.s.m. een einde te maken!

En dat geldt ook voor een andere misstand, die in IND jargon de wisseltruc wordt genoemd.

Het is schering en inslag dat allochtonen met deze truc hun ex- partner uit het land van herkomst halen met wie de relatie eigenlijk nooit verbroken is!
Deze allochtonen zijn middels een avontuur met een zogenaamde nieuwe partner naar Nederland gekomen, maar na drie jaar -daar heb je die termijn weer- is dat avontuur voorbij.

Gesteld wordt dan dat de relatie met de ex-partner weer is opgeleefd, die dan natuurlijk naar Nederland wordt gehaald, vaak met kinderen! Het misbruik druipt er werkelijk vanaf; via 1 schijnrelatie krijgt zo een heel gezin kinderlijk eenvoudig verblijfsrecht.

Tuin er niet langer in, wil ik het kabinet vragen. Maak dus duidelijk dat men geen ex-partners, al of niet met kinderen, naar Nederland kan halen.

Zonder die wisseltruc aan te pakken, zonder wat aan de veel te korte termijn te doen waarna zelfstandig verblijf wordt verkregen, en zonder iets te doen aan de waanzin dat onbeperkt nieuwe partners naar Nederland kunnen worden gehaald, blijft elke vorm van aanpak van de partner en gezinsmigratie hopeloos tekort schieten. Het is jammer dat het kabinet het nog steeds niet heeft begrepen.

Vz,

Zoals in onze initiatiefnota- immigratie staat wil de PVV voor partner en gezinsmigratie een minimum leeftijd van 24 jaar. Het kabinet heeft hier ook naar gekeken, maar we hebben kunnen lezen dat dit in strijd is met een Europese richtlijn.

En zo staat Europa voor de zoveelste keer daadkracht om immigratieproblemen aan te pakken vreselijk in de weg! Daarom doe ik nogmaals het verzoek aan het kabinet om ervoor te zorgen dat Nederland het immigratiebeleid in eigen hand houdt.

Dat dit erg belangrijk is blijkt ook uit een ander belangrijk punt: De Europa- route!

De PVV blijft erop hameren dat dit enorme immigratielek z.s.m. gedicht moet worden!
Want met de Europa route kunnen partner en gezinsmigranten alle gebruikelijke toelatingsvoorwaarden omzeilen. Ook het inburgeringsvereiste en inkomensvereiste. En criminelen kun je helaas ook veel moeilijker tegenhouden omdat het gangbare openbare ordebeleid natuurlijk ook niet geldt!

De Europa route is een achterdeur die niet een beetje openstaat, maar die volkomen uit zijn hengsels is getild, waarna iedereen door het gapende gat kan rennen en een verblijfsvergunning op kan halen

Wil je een partner uit Marokko halen maar voldoe je niet aan de voorwaarden? Geen probleem; je vestigt je gewoon even in België of Duitsland en het probleem is opgelost!

Ben je illegaal in Nederland en wil je eindelijk eens verblijfsrecht? Geen probleem, je regelt een partner of een zgn. partner die bijv. een Belgisch of Duits paspoort heeft en het probleem is opgelost.

Nogmaals, zonder aan de gebruikelijke toelatingsvoorwaarden te voldoen.
Dat kan allemaal omdat het vrije verkeer van personen en de vrije vestiging van personen binnen de EU niet alleen geldt voor EU- onderdanen zelf, maar ook automatisch voor hun partners en gezinsleden. Ook al hebben die partners en gezinsleden zelf geen EU nationaliteit.

Ik doe nogmaals het dringende verzoek aan het kabinet om ervoor te zorgen dat het enorme immigratielek van de Europa- route z.s.m. wordt gedicht! En de maatregelen van het kabinet om misbruik van de route tegen te gaan zijn ook weer gerommel in de marge, want die hele route moet gewoon worden afgesloten.

Vz,

Ik heb het kabinet eerder gevraagd om niet over huwelijksmigratie te spreken, maar over partnermigratie!
De term huwelijksmigratie suggereert namelijk dat je getrouwd moet zijn om een partner naar Nederland te halen. Dat is niet zo. Je hebt er ook geen samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap voor nodig..

Heel veel mensen die een partner naar Nederland halen zijn juist niet getrouwd en gaan dat ook niet doen!
En wellicht komen schijnrelaties zonder huwelijk nog vaker voor dan de beroemde schijnhuwelijken.
Dat is ook wel logisch natuurlijk, want waarom zou je nog een fake- relatie bezegelen met een fake- huwelijk als dat helemaal niet nodig is..

Fraude en misbruik moeten in ieder geval keihard worden aangepakt! Het kabinet moet er echt alles aan doen dat voorkomen wordt dat verblijfsvergunningen ten onrechte worden afgegeven!

In dat kader heb ik de volgende vragen:

- Hoe is het mogelijk dat het kabinet niet eens weet hoeveel schijnrelaties er door de IND zijn ontdekt.

- En hoe is het mogelijk dat het kabinet niet aan kan geven hoe vaak er adrescontroles worden verricht door de vreemdelingendienst.

Kan het kabinet alsnog antwoord geven op deze simpele vragen. En is het kabinet bereid om flink in te zetten op die noodzakelijke adrescontroles! Ook wanneer er geen fraude-indicaties zijn.. Want op papier mag dan wel alles in orde zijn, dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de boel niet geflest wordt!

Ik wil ook vragen hoe vaak precies aangifte wordt gedaan door de IND als is vastgesteld dat sprake is van fraude of van valse documenten.

En in het verlengde hiervan wil ik vragen of het kabinet er voor kan zorgen dat mensen die de zaak hebben opgelicht met schijnrelaties of andere fraude nooit meer in aanmerking komen voor verblijfsrecht? Graag een reactie!
Want het mag niet zo zijn dat fraudeurs steeds maar weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen krijgen.

Tenslotte vz, nog een opmerking over de Wet Inburgering Buitenland. Het niveau van de taaltoets wordt nu weliswaar verzwaard, maar is in de ogen van de PVV nog steeds veel te licht!

De PVV wil dat reeds in het buitenland het niveau moet worden gehaald dat nu vereist is aan het einde van het hele traject in Nederland; B1 dus.
Dan zorg je er niet alleen voor dat migranten beter voorbereid Nederland binnenkomen, maar dan ben je ook meteen voor een groot deel af van de veel te kostbare en nog steeds falende inburgeringstrajecten in Nederland..
Graag een reactie..