Politie Zeeland


---


Z-3452-2009 Frontale aanrijding bij brug Sluiskil
Woensdagavond heeft een frontale aanrijding plaatsgevonden bij de brug bij Sluiskil.
De aanrijding vond omstreeks 23.15 uur plaats. Een 35-jarige vrouw uit de gemeente Veere wilde de brug oprijden, op 'haar' rijbaan stond een auto stil. Diverse voertuigen hadden de stilstaande auto al ingehaald en de vrouw wilde dat ook doen. Helaas kwam er net een auto uit tegenovergestelde richting. Beide auto's botsten frontaal op elkaar. De inzittenden van de auto die van de brug kwam, een 42-jarige man uit de gemeente Hulst en zijn echtgenote, hebben direct eerste hulp verleend aan de 35-jarige vrouw. Zij is later overgebracht naar het ziekenhuis. De auto die stil had gestaan op de rijbaan was even later vertrokken. De bestuurder van deze auto heeft zich niet kenbaar gemaakt.

W-3453-2009 Rijbewijs van hardrijder ingenomen
Woensdagavond hebben agenten van de Zeeuwse politie het rijbewijs ingenomen van een 19-jarige man uit Axel.
De man reed in zijn auto over de Sloeweg-Noord in Ritthem. Ter plaatse is een maximum snelheid toegestaan van 100 kilometer per uur. De man reed er met een gangetje van 156. Helaas voor hem hield de politie juist een snelheidscontrole.

O-3454-2009 Inbraak in winkel Kapelle
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat in Kapelle.
Inbrekers zijn de winkel binnengekomen door een deur te forceren. Uit de winkel zijn diverse sloffen sigaretten meegenomen. De technische recherche is ter plekke geweest om sporen af te nemen.

O-3455-2009 Ongeval op de Zeelandbrug
Tegen 18.00 uur woensdagavond is een ongeval gebeurd op het fietspad van de Zeelandbrug.
Hierdoor is de brug tot 19.30 uur gisteravond afgesloten geweest om de hulpdiensten de ruimte te kunnen geven hun werk te kunnen doen.
De toedracht van het ongeval is in het geheel nog niet duidelijk, de technische recherche van de Zeeuwse politie gaat vandaag weer verder met het onderzoek. Hiertoe zal het fietspad op de brug vandaag ook nog enige tijd afgesloten worden.

Eén van de betrokkenen, een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen Duiveland, verklaarde tegen de politie dat hij over de brug reed en ineens iets donkers op de weg zag liggen. Dat bleek later een motorfiets te zijn. Hier is de jongen overheen gereden, hij is door de lucht gevlogen en enige meters later op het fietspad beland.

De jongen zag een persoon op het wegdek liggen en één man in verwarde toestand op het fietspad staan. Hij heeft direct 112 gebeld. De persoon die op de weg lag betrof een 55-jarige wielrenner uit de gemeente Borsele. De verwarde man bleek een 24-jarige motorrijder uit de gemeente Goes. De wielrenner is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.

De bromfietser is door een ambulance overgebracht naar de huisartsenpost, hij kon na behandeling weer naar huis.
De politie onderzoekt verder hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren.



Noot voor redacties