Vopak NV

Persbericht

Vopak-Oxiquim Terminal Mejillones S.A. start met de bouw van de eerste fase van een nieuwe
opslagterminal in het noorden van Chili

Rotterdam, 19 november 2009

Koninklijke Vopak N.V. en Oxiquim S.A. kondigen aan dat Vopak-Oxiquim Terminal Mejillones S.A., een joint venture van beide bedrijven in Chili, zal starten met de bouw van de eerste fase van een nieuwe opslagterminal voor chemische bulkvloeistoffen in Mejillones in het noorden van Chili.

De terminal zal een initiële capaciteit hebben van 10.000 kubieke meter (cbm) voor de opslag van chemicaliën voor zowel import- als exportdoeleinden. De faciliteit is zal naar verwachting eind 2010 operationeel zijn.

De strategische positie van Mejillones, dat een sleutellocatie is voor de levering van grondstoffen, en de ontwikkeling van de industrie in het gebied, in het bijzonder in de mijnbouw en industriële segmenten, hebben geresulteerd in een toename van de logistieke productstromen waarvoor opslagdiensten voor bulkvloeistoffen benodigd zijn.

Vopak heeft reeds een opslagterminal, waarvan het volledig eigenaar is, in Chili in San Antonio dat ten zuidwesten van Santiago ligt.

Profiel Oxiquim
Oxiquim S.A. begon haar activiteiten in 1955 in Chili met de levering van chemische producten en gerelateerde diensten aan de Chileense en Latijns-Amerikaanse markt. Door de continue en succesvolle groei is de onderneming een van de belangrijkste private producenten van chemische producten in Chili met export naar meer dan 30 landen in de vijf continenten. Oxiquim is tevens actief in de distributie en handel van chemische en petrochemische grondstoffen in Brazilië, Peru en China. Daarnaast beschikt het over moderne, aan zee gelegen, terminalfaciliteiten voor vloeibare bulkgoederen in Quintero en Coronel, Chili.




Vopak NV