FNV

FNV biedt vakbondsbiertje aan PvdA´ers aan tegen 'bezopen' AOW-plan

FNV-actieleider Wilna Wind biedt vandaag om 13.15 uur voor de ingang van de Tweede Kamer PvdA-kamerleden Ton Heerts en Paul Kalma een vakbondsbiertje aan. Beide politici zijn prominente leden van de PvdA-Tweede Kamerfractie, die tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar zijn.

Wilna Wind, die binnen het bestuur van Nederlands grootste werknemersclub de functie van actieleider bekleed, biedt het kostelijke vocht aan namens 1,4 miljoen FNV-leden: als ruggesteun voor Heerts en Kalma. Laatstgenoemde die niet in Den Haag aanwezig kan zijn, krijgt de vakbondsattentie thuisgestuurd.

De FNV hoopt dat de twee parlementariers hun mede-Kamerleden onder het genot van een biertje ervan kunnen overtuigen dat het AOW-plan een slecht plan is. ´Heerts en Kalma lijken op dit moment de enige PvdA-leden die snappen dat de verhoging van de AOW-leeftijd een bezopen idee is. Omdat aan de bar en bij een borreltje de beste akkoorden gesloten schijnen te worden, willen we de twee daar graag bij helpen´, aldus een FNV-woordvoerder.

FNV-leden uit heel Nederland voeren aanstaande zaterdag op vier plaatsen in Nederland (Assen, Deventer, Eindhoven, Rotterdam) actie tegen het kabinetsplan om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67. Meer informatie hierover op http://www.fnv.nl/defnv/crisis_te_lijf

De overhandiging vindt plaats voor de ingang van de Tweede Kamer, om 13.15 uur.

Noot voor redacties